luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Interceptări DNA: Numele Vioricăi Dăncilă și a lui Răzvan Cuc apar în dosarul șpăgilor din PSD Arad

  de - | 10 decembrie 2019, 7:48 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  3

  (foto: digi24.ro / max-media.ro)

  Nume grele în dosarul dosarul șpăgilor de la PSD Arad, în care sunt urmăriți penal președintele PSD Arad, Dorel Căprar, și parlamentarii Florin Tripa (PSD Arad) și Ioan Chisăliță (PSD Caraș Severin), în timp ce au fost reținuți opt lideri locali ai partidului, scrie b1.ro, citând Digi 24.

  Potrivit unor stenograme prezentate de Digi 24în dosar apar și numele fostului Ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, și al fostului premier, Viorica Dăncilă. Aceștia ar fi intervenit personal pentru anumite numiri în posturi cheie la Direcția Regională Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP).

  Deci, o zis: Nu, Lucaciu rămâne șef de Serviciu și ăla merge șef Departament. Na, că-i… Direct premiera! Deci, direct premiera i-o zis…

  DNA arată că posturile de la DRDP, de la șefi la lucrători necalificați, erau ocupate contra unor sume de bani strict la recomandarea PSD. Fiecare nou angajat plătea o taxă la partid. Spre exemplu, 5000 de euro costa o  promovare de concurs.

  „Ăștia de la Moravița, eu cu un prieten de-al meu cu care am vorbit și data trecută, cinci mii-cinci mii”, i-ar fi transmis Bogdan Munteanu, șeful biroului încasări de la DRDP, inculpat în dosar, lui Dorel Căprar, în luna august 2019, potrivit stenogramelor citate de Digi24.

  Cu această ocazie, președintele organizației de partid, Dorel Căprar, i-a indicat în mod clar că sumele de bani provenite din mită să fie depuse la casieria partidului, urmând ca el să furnizeze personal inculpatului Cristian Ispravnic numele persoanelor care vor da mită pentru ocuparea posturilor.

  Într-o altă stenogramă, din august 2019, Cristian Ispravnic spune clar că trebuie să dea curs solicitării ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, care dorește ca toate posturile din Direcția Venituri a CNAIR și Departamentele Venituri din subordine să fie ocupate pe criterii politice. 

  „El are pretenția, și așa am dedus din ce am simțit eu pă… tot ce-i venit, turism politic… Deci probabil că zona asta îs oamenii lor acolo, sau nu știu… sau așa știe el..”

  Potrivit sursei citate, Răzvan Cuc era nemulțumit că șpaga ajungea la Niculae Bădălău, șef la PSD Giurgiu.

  Amintim că Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au reținut pentru 24 de ore pe  cei trei PSD-iști de la filiala Arad și Caraș Severin, acuzați de infracțiuni de corupție în perioada 2016-2019. Este vorba despre Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad, și Ioan Chisăliță, deputat PSD de Caraș Severin.

  Surse:  b1.roDigi 24

  Citește și: Miuțescu, Ispravnic și Horgea se află sub control judiciar. A fost respinsă propunerea de arestare preventivă. DNA a făcut publice acuzațiile și cele două paliere pe care au fost structurate cercetările

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Unde este cazul,justitia sa-si faca datoria(indiferent de culoarea politica)fara sa ne oboseasca permanent cu latura senzationala.Avem sí alte probleme nu doar sa ne lasam distrasi de la aspecte concrete cu care ne confundam zilnic.Ne-am ales servitorii comunitati sí nu stapanii.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.