luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bombă la pasajul de la CET! DRDP Timișoara obligă Tehnodomus să înlocuiască mixtura asfaltică din cauza calității proaste

  de Alin Olteanu | 19 iunie 2018, 5:47 PM | Știri Arad | Topic special

  11

  Modul în care constructorii au găsit de cuviință să lucreze pentru finalizarea pasajului de la CET, mai precis fiind vorba de calitatea ultimului strat de asfalt care acoperă porțiunea de drum, a făcut ca DRDP Timișoara să reacționeze. Și a reacționat cum nu am mai auzit să o facă cineva până azi. Într-un control inopinat efectuat în urmă cu câteva săptămâni, constatând anumite probleme în ceea ce privește mixtura asfaltică, inspectorii au decis să ia probe pe care să le trimită spre analiză, pentru a se constata dacă constructorul a respectat calitatea impusă în caietul de sarcini.

  Contactat telefonic, inginerul Cristian Ispravnic, directorul general regional Drumuri și Poduri Timisoara și arădean pe deasupra, ne-a confirmat problemele ivite și nu numai: „În urma probelor care s-au prelevat de pe pasaj la mixtura asflatică, și care au fost verificate de către laboratorul propriu al Direcției Regionale, s-a constatat că nu corespunde normelor calitative și s-a luat decizia ca acea mixtură asfaltică să fie îndepărtată pentru a fi turnată din nou. Menționez că DRDP Timișoara nu face rabat la calitate, cu toate că lurările vor fi întârziate cu o lună. Preferăm să știm că e vorba de o lucrare de calitate, decât una proastă, așa cum suntem obișnuiți de ani de zile”.

  În consecință, pe banii săi, constructorul, TEHNODOMUS SA (care a luat ca subantreprenor firma Syl Con Trans SRL- pentru asflat), va fi nevoit să îndepărteze asfaltul – de mai proastă calitate decât cel prevăzut să fie pus- și să respecte întocmai ceea ce au promis conform contractului.

  Ceea ce se întâmplă acum la pasajul de la CET, cu refuzul recepționării lucrărilor de proastă calitate, ar trebui să fie un model pentru CJ și Primăria Arad, cele care ne-au obișnuit  că orice lucrare e bună atât timp cât se taie panglica. Iar după… vai de mama noastră, a celor ce plătim.

   

  Foto: Live Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acesti „constructori” amatori stiu doar sa fure bani publici, in loc sa faca lucrari de calitate, dupa care tot ei vin sa repare ce nu au realizat conform caietului de sarcini. In sfarsit ii pune cineva la punct, sa repare tampeniile facute pe banii lor si cu ocazia asta poate se invata sa realizeze lucrari de calitate. Felicitari pt atitudine, DRDP Timișoara !

   +34 voturi
   +1
   -1
  2. DRDP Tm probabil că au fost „Ignorați” la această lucrare „Urgentă” ce durează de o veșnicie. Au făcut o demonstrație a puterii pe care o dețin. Data viitoare în mod sigur își vor lua „Dreptul”. Nu vă amăgiți de geaba. Cu o floare nu se face primăvară. Nu este o chestiune de pesimism. Este o realitate românească.

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. Karma lucreaza, aceiasi firma Syl Con Trans SRL, a turnat asfalt in Micalaca acum 3-4 ani, in parcarea din spatele bl 301, dupa primul an a inceput sa se sfarme asfaltul, rezultatul a fost gropi si toata curtea interioar plin a de praf pe masini si in locuinte! Asa au fost controlati si sa facut receptia lucrari!

   +12 voturi
   +1
   -1
  4. Sunt foarte interesat cine va face receptia de pe Bd. Nicolae Titulescu. Asfalt proaspat turnat plin de valuri. Chiar nu isi asuma nimeni responsabilitatea pentru aceste lucrari? Sa ne explice si noua cineva cum se face receptia. Care este procedura prin care se face receptia. Inteleg ca pe Dl Falca il doare undeva de locuitorii Aradului, dar cred ca trebuie pus piciorul in prag. Multumim celor naivii care inca sustin imbecilul stereotip „a furat si el dar macar a si facut ceva”.

   +14 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.