„Înțelegere, unitate, implicare” – Supercicliștii de anduranță, premiați la Gala RandoROM Arad 2018

  de Raluca Medeleanu | 9 decembrie 2018, 12:46 PM | Sport | Topic special

  0

  Cei mai buni cicliști de anduranță care au reușit performanța de a finaliza cu succes brevetele RandoROM Arad au fost premiați sâmbătă seară, în cadrul unei Gale organizate la Ratio Beach.

  Ca o scurtă recapitulare, Randonneurs Romania a fost infiintață la Arad în anul 2013 de Ladislau Torok, reprezentant național al Audax Club Parisien din Franța, iar în anul 2014 au fost organizate primele brevete în România. În 2017, Iulian Ene (prezent și el la Gala RandoROM) a preluat „ștafeta” de reprezentant național, iar în 2018 ciclismul de anduranță din Arad a fost pus în lumina reflectoarelor, fiind inclus în calendarul brevetelor Randonneurs România, sub denumirea RandoROM Arad. Seria de brevete de la 200 km, 300 km, 400 km, 600 km până chiar la 1000 de km (cu ultimul checkpoint în Serbia) a fost organizată de Asociația Bicicliștii Amatori, în frunte cu Cristina Gheorghe – sufletul acestui eveniment la Arad, totodată și gazda Galei de sâmbătă seară.

  „Am pornit cu gândul – și lumea mi-a spus că sunt puțin justițiară – că dacă vreau să fac acest lucru, îl voi face fără concurențe, fără jocuri politice, fără mass-media neimplicată, fără supărări, fără absolut niciun negru în fața ochilor mei, pentru că atunci când am preluat acest proiect de la Laci (Ladislau, n.red.), am vrut să îl preiau în primul rând pentru mine, să aduc ceva în Arad: înțelegere, unitate și implicare. Eu zic că așa o să dăm un rezultat pozitiv și un exemplu demn de urmat. Doresc să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Am avut foarte mulți sponsori în întregul an, cât și acum la Gală. Cu costuri minime am reușit, iată, să ne reunim și să aducem felicitări sincere tuturor celor care s-au implicat. Da, sunt foarte multe cupe și mă bucur că sunt atâtea. M-aș bucura să fie și mai multe, dar poate la anul vor fi… Căci la anul ne pregătim intens să trimitem o echipă arădeană pentru a reprezenta Aradul la Mondialul Paris – Brest – Paris”, a spus cu emoție în glas Cristina Gheorghe.

  Cicliștii premiați au fost următorii: Loredana Monica Ile (singura femeie care a ajuns la brevetul final de 1000 km), Adrian Romulus Alecu, David Otto Ștefan, Gagyi Palffy Ladislau, Gabriel Gal, Alexandru Heidel, Marius Carol Orban, Zoltan Deszo Racz, Ovidiu Daniel Tamba, Gheorghe Ilie Tincu, Marius Socaci (care a făcut și brevetul până la 1400 km, la București, ceea ce îi va aduce în luna ianuarie, la Gala de la Paris, titlul de „Randonneur 5000”, fiind al doilea ciclist român după Iulian Ene. De asemenea, tot în ianuarie Marius și Iulian vor primi și titlul de „Randonneur 10.000”).

  „Super Randonneurii 2018” au fost declarați următorii: Gheorghe Ilie Tincu, Ovidiu Daniel Tamba, Cristian Eusebiu Borcea, Attila Dohor, Gagyi Palffy Ladislau,  Alexandru Heidel, Loredana Monica Ile, David Ștefan, Marius Carol Orban,  Gabriel Gal, Marius Socaci, Zoltan Deszo Racz și Felix Păun.

  Festivitatea de premiere a adus câte o diplomă și o cupă atât cicliștilor, cât și fiecărui susținător și partener al evenimentului. Organizatorii RandoROM Arad 2018 au ținut să mulțumească pentru implicare fiecărei dintre cele 10 Primării din județ (Lipova, Sebiș, Săvârșin, Moneasa, Arad, Curtici, Macea, Olari, Ineu și Bata), Inspectoratului de Poliție Județean Arad (îndeosebi Poliției Rutiere), Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Crucii Roșii filiala Arad și tuturor celor care într-un fel sau altul au făcut posibilă organizarea acestei impresionante ture de anduranță (vezi Galeria Foto).

  Citește și

  „Dragoste sinceră față de anduranță!”. Jurnal de călătorie, Randorom Arad – Brevet 1000 km

  Drumul către o lecție de viață: Randorom Arad BRM 1000 | Galerie foto

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.