vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update „Infractorul cu masca Anonymous” e în cătușe. A făcut scandal de două ori în această dimineață la Primărie, s-a bătut cu polițiștii locali și a refuzat internarea la psihiatrie | Foto / Video

  de Special Arad | 14 iulie 2017, 12:17 PM | Știri Arad | Topic special

  5

  UPDATE (ora 18:00) – Bărbatul în vârstă de 32 de ani, care în această dimineață a pătruns în incinta Primăriei cu o mască „Anonymous” pe față ca să-l înjure în gura mare pe primarul Gheorghe Falcă, este în acest moment reținut la Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

  Din ultimele informații furnizate atât de către IPJ, cât și de Poliția Locală, se pare că bărbatul cu chef de scandal a pătruns amenințător în incinta Palatului Administrativ nu o dată, ci DE DOUĂ ORI în această dimineață, prima dată la ora 5:20, atunci când a reușit să fugă, abandonându-și mașina pe platoul din fața Primăriei. Agentul de pază a alertat atunci Poliția, în urma căreia IPJ Arad a identificat bărbatul suspect.

  Încă nu a fost prins, dar parcă-și ceruse acest lucru. Drept pentru care, tot cu masca „Anonymous” pe față (de fapt, masca lui Guy Fawkes, rebelul membru al unui grup de restauraționiști catolici din Anglia, responsabil de Complotul Prafului de Pușcă din 1605), arădeanul a mai pătruns o dată în holul Primăriei la ora 10:17, unde a aruncat o plasă de culoare verde plină cu resturi menajere de hârtie.

  La reacţia gardianului Primăriei (un agent al Poliţiei Locale), bărbatul s-a urcat pe o bicicletă şi a încercat să scape de urmăritori. Doi poliţişti locali aflaţi pe urmele sale l-au găsit în curtea unui imobil de pe Bd. Revoluţiei nr. 70 în timp ce distrugea geamurile și un frigider ale unui salon de înfrumusețare. Aici, scandalagiul s-a luat la bătaie cu agenții Poliției Locale, dar până la urmă a fost imobilizat și încătuşat.

  Polițiștii l-au dus la Spitalul de Psihiatrie pentru investigații privind starea sa mentală şi i s-a solicitat acordul pentru internare, însă acesta a refuzat să rămână acolo. Întrucât pe numele său au fost făcute plângeri de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii locali l-au predat Poliţiei Municipiului Arad, unde bărbatul este cercetat de către Biroul de Investigații Criminale, în prima fază cu privire la săvârșirea de ultraj. A fost informat în acest caz, de asemenea, procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad

  Știrea inițială (ora 12:30) – Masca Anonymous i-a afectat mințile: a atacat Primăria Arad la 5 dimineața, după care s-a dus la frizer…

  Guardul Poliției Locale Arad care își desfășoară activitatea la intrarea în Palatul Administrativ a fost atacat în dimineața zilei de 14 iulie 2017, în jurul orei 5.00, de un bărbat care purta pe figură o mască a grupării internaționale de hackeri Anonymous și care, ulterior, a proferat o serie de injurii și amenințări la adresa primarului Aradului și a familiei acestuia.

  În vârstă de 34 de ani, D.F. a năvălit pe platoul din fața Palatului Administrativ cu automobilul marca Audi A6 aparținând fostei sale soții. Cu masca pe figură, arădeanul a pătruns în incinta instituției, unde l-a bruscat pe angajatul Poliției Locale Arad și, ulterior, a fugit de la fața locului abandonând automobilul pe platoul din fața Primăriei.

  După acestea, bărbatul a spart și geamul unui salon de cosmetică din centrul Aradului, aflat pe adresa Bd. Revoluției 74, în curtea clădirii de vizavi de Primărie (foto).

  20132759_1450395475053454_1606057843_o

  Incidentul a fost semnalat atât la numărul unic de urgență: 112, cât și la numărul dispeceratului Poliției Locale Arad. Ulterior, automobilul a fost ridicat din fața Palatului Administrativ de angajații Serviciului Parcări din cadrul Primăriei Municipiului Arad și, mai apoi, transportat și depus la depozitul destinat autovehiculelor ridicate de pe raza municipiului, situat pe strada Dosoftei FN din cartierul Micălaca.

  Atacatorul a fost identificat și prins de către polițiști. În momentul de față, acesta este internat la psihiatrie.

  Inspectoratul Județean de Poliție Arad a preluat cazul, în vederea continuării cercetărilor.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.