luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Informaţii despre sprijinul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă, la Direcţia de Asistenţă Socială Arad

  de Special Arad | 2 iunie 2020, 9:29 AM | Știri Arad

  0

  Începând cu data de 03.05.2020, Direcţia de Asistenţă Socială Arad va oferi informaţiile necesare şi va furniza formularele tip în vederea implementării Legii nr. 35/2020 pentru plata unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă.

  Reprezentanții Primăriei Municipiului Arad au anunțat pe 28 mai că și arădenii vor primi sprijin financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă pentru îngrijirea copiilor preșcolari.

  Informaţiile pentru cei interesați vor fi oferite de Direcţia de Asistenţă Socială Arad prin telefon: 0257285150, 0257368767 și email: [email protected].

  Program cu publicul la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din Arad (Calea Radnei, nr. 250):
  luni, miercuri, vineri: 9-12
  marți, joi: 14-17.

  Dintre condițiile de aplicare pentru obținerea acestui ajutor financiar, potrivit Legii 35 din 31 martie 2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă, amintim următoarele:

  Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie și care se află în una dintre următoarele situații:

  – este părintele la care copilul locuiește în mod statornic;
  – are calitatea de reprezentant legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia;
  – este persoana desemnata de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform prevederilor legale.

  În ceea ce privește angajarea bonei, potrivit avocatnet.ro, forma de contract încheiată între părinți și cineva care lucrează ca bonă este de prestări servicii. Așadar, dacă bona respectivă lucrează pe cont propriu și are un PFA, aceasta va încheia un contract de prestări servicii cu părinții. De asemenea, dacă este angajată la o firmă de bone, părinții copilului vor încheia același tip de contract, însă de această dată cu firma la care este angajată bona.
  persoanele care se angajează ca bone trebuie să aibă un titlu oficial de calificare. Aici există două variante:
  – certificat obținut conform OG nr. 192/2000;
  – diplomă/certificat/alt titlu recunoscut ori echivalat în conformitate cu Legea nr. 200/2004.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.