vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Legea profesiei de bonă vine în ajutorul multor familii tinere”

  de Lucian Dănilă | 5 decembrie 2014, 3:35 PM | Știri Arad

  1

  Camera Deputaților a adoptat în această săptămână o lege privind exercitarea profesiei de bonă. Legea a fost adoptată cu o largă majoritate de 285 voturi pentru și doar trei abțineri. Printre inițiatorii acestei legi s-a aflat și deputatul PSD Arad, Dorel Căprar.

  „Mă bucură foarte mult faptul că am adoptat această lege care vine în ajutorul multor familii tinere. Prin reglementarea profesiei de bonă, legea aduce un plus de siguranță copiilor și părinților, iar persoanelor care vor exercita activitatea de bonă le creează un statut profesional ferm în baza cărora pot practica această meserie în condiții de legalitate, inclusiv prin includerea lor în sistemul asigurărilor sociale și de sănătate.  Conform acestei legi, persoana care va îndeplini activitatea de bonă va semna un contract cu părinții sau reprezentanții legali ai copiului și va trebui să obțină un certificat de calificare pentru profesia de bonă – încă o garanție în plus pentru părinți. Nu vor putea desfășura activitatea de bonă persoanele care suferă de boli cronice transmisibile, au fost decăzute din drepturile părintești, sunt dependente de droguri, alcool ori alte substanțe, sau au fost decăzute din drepturile părintești. Unele restricții se aplică și persoanelor care locuiesc în același domiciliu cu bona, dacă activitatea de îngrijire se va desfășura la domiciliul acesteia”, a declarat  Căprar. Legea a fost trimisă spre promulgarea Președintelui României și va intra în vigoare la trei luni după apariția sa în Monitorul Oficial.

  Căprar: „Boghicevici nu a avut nicio prezență”

  „Îi mulțumesc pentru vot Claudiei Boghicevici. Este un lucru bun că cei de peste drum de noi (cei de la PNL – n.red.) văd lucrurile bune pe care le facem pentru că ani de zile nu voiau să vadă aceste lucruri. Din păcate, Claudia Boghicevici nu a avut nicio prezență în ceea ce privește această lege”, spune Căprar.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnule Caprar daca nu a avut nicio prezenta in aceasta lege de ce dansa sa lupta pentru lege si a dus-o la bun sfarsit? Iar acuma dumneavoastra domnule Caprar va aratati viteaz dupa lupta? De ce nu ai dus pana la capat aceasta lege, deoarece nu sti sa faci pana la capat un lucru care sa ajute oameni sti doar sa faci lucruri care te ajuta pe tine.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.