marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria confirmă: și arădenii vor primi sprijin financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă

  de Raluca Medeleanu | 28 mai 2020, 2:09 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Vestea noii legi prin care se oferă sprijin financiar părinților care nu au altă alternativă și trebuie să angajeze o bonă pentru îngrijirea copiilor preșcolari a fost însoțită de reacții mixte în rândul oamenilor, mai ales că ea nu se aplică omogen pe teritoriul României, ci rămâne la decizia fiecărei Primării în parte dacă dorește sau nu să o aplice local, întrucât banii trebuie alocați din bugetul orașului.

  Am solicitat ieri autorităților locale informații privind aplicabilitatea legii 34/2020 la Arad. Dacă ieri încă nu aveau informații concrete, reprezentanții Primăriei municipiului Arad s-au mobilizat repede și astăzi ne-au confirmat: și arădenii vor beneficia de acest sprijin!

  „Chiar zilele acestea Direcția de Asistență Socială Arad lucrează la un proiect de hotărâre privind metodologia de aplicare la nivel local a Legii 35/2020. Cel mai probabil acesta va ajunge pe mesele aleșilor locali în prima ședință a lunii iunie. Începând cu data de 3 iunie, cei interesați vor putea obține informații suplimentare despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de acest sprijin financiar, adresându-se Serviciului Social din cadrul DAS Arad, de pe Calea Radnei nr. 250”, ne-a declarat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

  Dintre condițiile de aplicare pentru obținerea acestui ajutor financiar, potrivit Legii 35 din 31 martie 2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă, amintim următoarele:

  Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie și care se află în una dintre următoarele situații:

  – este părintele la care copilul locuiește în mod statornic;
  – are calitatea de reprezentant legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia;
  – este persoana desemnata de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform prevederilor legale.

  În ceea ce privește angajarea bonei, potrivit avocatnet.ro, forma de contract încheiată între părinți și cineva care lucrează ca bonă este de prestări servicii. Așadar, dacă bona respectivă lucrează pe cont propriu și are un PFA, aceasta va încheia un contract de prestări servicii cu părinții. De asemenea, dacă este angajată la o firmă de bone, părinții copilului vor încheia același tip de contract, însă de această dată cu firma la care este angajată bona.
  persoanele care se angajează ca bone trebuie să aibă un titlu oficial de calificare. Aici există două variante:
  – certificat obținut conform OG nr. 192/2000;
  – diplomă/certificat/alt titlu recunoscut ori echivalat în conformitate cu Legea nr. 200/2004.

  Mai multe detalii referitoare la documentele necesare pentru a solicita acest sprijin financiar se pot obține direct la Direcția de Asistență Socială din Arad, de pe Calea Radnei nr. 250, după data de 3 iunie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.