Informaţii despre sprijinul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă, la Direcţia de Asistenţă Socială Arad





Începând cu data de 03.05.2020, Direcţia de Asistenţă Socială Arad va oferi informaţiile necesare şi va furniza formularele tip în vederea implementării Legii nr. 35/2020 pentru plata unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă.
Reprezentanții Primăriei Municipiului Arad au anunțat pe 28 mai că și arădenii vor primi sprijin financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă pentru îngrijirea copiilor preșcolari.
Informaţiile pentru cei interesați vor fi oferite de Direcţia de Asistenţă Socială Arad prin telefon: 0257285150, 0257368767 și email: [email protected].
Program cu publicul la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din Arad (Calea Radnei, nr. 250):
luni, miercuri, vineri: 9-12
marți, joi: 14-17.
Dintre condițiile de aplicare pentru obținerea acestui ajutor financiar, potrivit Legii 35 din 31 martie 2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă, amintim următoarele:
Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie și care se află în una dintre următoarele situații:
– este părintele la care copilul locuiește în mod statornic;
– are calitatea de reprezentant legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia;
– este persoana desemnata de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform prevederilor legale.
În ceea ce privește angajarea bonei, potrivit avocatnet.ro, forma de contract încheiată între părinți și cineva care lucrează ca bonă este de prestări servicii. Așadar, dacă bona respectivă lucrează pe cont propriu și are un PFA, aceasta va încheia un contract de prestări servicii cu părinții. De asemenea, dacă este angajată la o firmă de bone, părinții copilului vor încheia același tip de contract, însă de această dată cu firma la care este angajată bona.
persoanele care se angajează ca bone trebuie să aibă un titlu oficial de calificare. Aici există două variante:
– certificat obținut conform OG nr. 192/2000;
– diplomă/certificat/alt titlu recunoscut ori echivalat în conformitate cu Legea nr. 200/2004.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)