duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Să trăiți, șefu’! Ați văzut că am ajuns pe Sky News?

  de E. Nola | 23 ianuarie 2024, 8:46 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  9

  N-am cum, cu asta trebuie să încep chiar dacă s-a întâmplat doar ieri ca șeful cel mare să împlinească o frumoasă vârstă. Și chiar dacă vârful bisericii ortodoxe arădene l-a binecuvântat în avans, fără să mai vorbim de miile de felicitări care se rostogolesc pe FB precum chestia aia decorativă de la Podgoria cu care am devenit pentru un moment știre internațională.

  decoratiuni podgoria

  Așa că, ce mi-am zis eu, cel mai bine fac retrospectiva săptămânii trecute pe baza înregistrării ilicite a unei convorbiri imaginare, dar cu atât mai posibile. Tot ilicite, desigur, dar cu atât mai date naibii. Între știți Dumneavoastră cine, cel sărbătorit, pentru cei care se prind mai greu, și unul dintre cei mulți care îi asigură domnia de peste douăzeci de ani pe aici. Mai un pic și face cât Ceaușescu! Ia, ascultați și luați aminte:

  „E drept, mai mică așa, legată de catastrofe și scandaluri, dar, ați văzut, șefu’, să trăiți, am ajuns – nu-i așa? – pe Sky News, ceea ce nu e de ici-colo. Deci, vedeți Dumneavoastră, șefu’, cum ne răsplătiți, n-am vrea să pățim ce au pățit Ioțcu sau Palcu, mai bine să ne aveți în vedere pentru viitor așa cum îl aveți pe tânărul Pașca, știți, Dumneavoastră, cel cu terenul de lângă Polivalentă. Da, secretarul de stat care v-a fost avocat și care a venit acum să dea o conferință de presă de Ziua Dumneavoastră și care, cine știe, poate vă va mai fi odată avocat. Nu de alta, dar numele seamănă, nu avem cu toții numele Dumneavoastră, aproape unic și care spune tot de cum l-ai pronunțat.

  Ovidiu Palcu

  Vedeți, am rezolvat-o și cu medicii, au venit ei până la Primărie și s-au dus înapoi, la treburile lor, liniștiți, știind că până la urmă pot conta pe noi chiar dacă nu avem studii de medicină ca Wiener ăla care a început deja săptămâna aceasta să se dea pe la televiziuni pe aici, prin orașul care a ajuns la Sky News.

  protest pichetare prefectuta arad medicii de familie si ambulator

  Sărmanul de el, crede că băieții noștri de la televiziuni n-au grijă de el și nu se prinde că n-are nicio șansă până suntem noi aici, să trăiți, și până când Sky News dă știrea cu chestia aia rostogolindu-se prin piața Podgoria și nu pe el cum încearcă din răsputeri să ajungă în locul Dumneavoastră, șefu’, să trăiți. La Anul și la Mulți Ani!

  Iar cu profesorii, nu ne facem griji. Avem, așa cum ne-ați învățat și ne-ați dat exemplu, oameni peste tot, la ambele universități, unde contează, la licee de asemenea, avem oamenii noștri, nu se vor trezi ei tocmai acum să ne învețe în an electoral cum se scrie corect «alegerii locale, generală și europalamentare».

  Nu vă faceți griji nici cu Fifor, avem noi ac de costumul lui. O fi având el studii și alte cele, chiar și niște scribălăi care se dau deștepți nevoie mare, fac tot felul de caricaturi pe FB cu Dumneavoastră, dar cu atâta rămân. De altfel, chiar și în montajele acelea făcute așa peste mână, tot mai bine arătați ca el. Așa că nu vă faceți griji, treaba e oablă, uite, au și renunțat la alegeri de partid, Ciolacu s-a speriat de fermierii noștri în frunte cu Muscă, așa că ia-l de unde nu-i.

  Mai sunt ăștia de la AUR. Nasol e că nici nu știi cine sunt de fapt. Îi vezi, dar nu-i cunoști, nu știi ce le poate pielea. E drept, dacă erau capabili de ceva, erau deja pe aici, printre noi, dar cu toate acestea e bine să fim prevăzători, în fond, sunt singurii care la alegeri ne-ar putea încurca în socoteli. Dar, stați liniștit, am învățat toate câte ne-ați învățat în acești ani, vom rezolva noi și asta. În fond, cu oricine te poți înțelege dacă ai bani destui sau ai amici acolo unde trebuie. Și noi avem, șefu’, că n-am stat degeaba în acești douăzeci de ani, nu suntem noi ca fraierii de pe FB care cred că dacă găsesc o poantă bună, gata, s-a rezolvat și cu fericirea, și cu bunăstarea.

  Restul, știți bine, șefu’, nici nu mai contează, UDMR merge unde sunt banii și chiar dacă prea multe voturi nu aduc în turul doi, tot e ceva. Important e cu penticostalii, acum după ce aveți și binecuvântarea Eparhiei ortodoxe. Pe ei ne putem baza, mai ales după ce s-au liniștit cu investiția cu Ekklesia.

  Ar mai fi și Bibi, dar el e de fapt o poantă, până la urmă se prinde și el care e șpilul. De fapt, s-a prins de mult, numa’ că îi place să joace la două capete. Dacă stăm să ne gândim mai adânc, fără virgulă, așa cum ne-ați învățat, e chiar mai bine așa: să creadă amețiții de pe FB că e ceva între Dumneavoastră, șefu’, și Bibi cel năstrușnic. Ne-am prins și aici, șefu’, școală serioasă, ce naiba, unii votează pe Șefu’, alții pe Bibi și tot acolo ajung. Șmecher, ce să mai zici, dar ne-am obișnuit cu asta, șefu’, am avut de la cine învăța. Să trăiți, încă odată și ne vedem diseară la President, așa cum ne-am înțeles și obișnuit. La Anul și la Mulți Ani, Șefu!”.

  image editor output image284557298 1637592106490

  Aici, spre marea mea dezamăgire, înregistrarea s-a întrerupt brusc. Era ceva să aud și ce îi spune șeful, dar pe urmă m-am gândit și am ajuns la concluzia că nu am pierdut nimic, mai nou el nu spune nimic interesant. Cum de altfel nici înainte nu spunea. Eventual făcea pe ascuns.

  Așa că asta este, aseară, dacă eram invitat și mergeam, tot nu aflam mai mult, că acolo, la astfel de sindrofii, e ca la biserică: cântări, rugăminți și mulțumiri.

  Nu degeaba sunt interesați și penticostalii, și ortodocșii. Asta ca să nu mai vorbim de ceilalți…

  Amin!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.