miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – O săptămână din viața lui Bibi și minunatele noastre fete

  de E. Nola | 9 mai 2022, 9:07 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  11

  Săptămâna începe luni, se știe asta din cele mai vechi timpuri, chiar dacă calendarele de diferite forme și expresii dau nume diferite zilelor săptămânii.

  Despre primarul Aradului mai nou au devenit clare câteva lucruri. Cele mai importante țin de prestația și prezența Domniei sale în viața cetății și a cetățenilor. De Arad vorbim, normal, să nu vă gândiți la cetăți adevărate, nu de alta dar Cetatea Aradului e în continuare în paragină și sub ocupație militară. Lucruri care devin de înțeles mai nou, ajunge doar să ne uităm la evenimentele din Ucraina. Unde e armată, acolo e și paragină. Mai mult sau mai puțină, mai devreme sau mai târziu.

  Revenind la primarul alintat Bibi, înțelegem mai nou și sensul alintului. Nițel infantil, nițel binevoitor și în același timp minimalizator. Fiindcă despre Călin Bibarț aflăm lucruri care ne dovedesc că el, sărmanul, nu contează, fiind primar doar cu numele, la partid nici nu există, iar la nivel de administrație este înlocuit cu Lazăr Faur. Cu alte cuvinte, n-are treabă, se poate dedica liniștit preferințelor sale. Cu vânătoarea e mai greu, Aradul, totuși, nu este încă o pădure, cu toate că face pași importanți spre asta.
  Așa că rămân gesturile de curtoazie, ceremonii la doi lei bucata, băi de mulțime la care Bibi se simte ca pruncul în mijlocul jucăriilor sale.

  Ia să le vedem, în ordinea lor săptămânală.

  Luni, așadar, întâlnire tandră și languroasă cu minunatele noastre fete (citat) de la baschet, cele care au jucat finala campionatului și care, chiar dacă au pierdut, ne-au reamintit că în Arad se mai joacă și altceva decât fotbal și jocurile de culise organizate de Gheorghe Falcă.

  Nu, dacă e marți, la Arad nu e Belgia, e Bibarț, așa cum ține de o vreme să ne asigure Cristi Varjasi. Nu știu câți arădeni se uită la emisiunile de marți cu Bibi de la La Strada TV, ceea ce se poate știi că Bibi se simte acolo senzațional. E de înțeles, nicăieri altundeva – nici măcar acasă, băgăm de seamă – nu se poate simți primarul atât de tare în largul său ca acolo. Nu este contrazis de fel, poate debita tâmpenii cu duiumul, Cristi, eventual, schițează un zâmbet înțelegător și cu asta, basta. Nici nu contează despre ce combat ei acolo, în fond nu are treabă cu Aradul și arădenii, din moment ce nu Bibarț conduce, el fiind doar cu reprezentația.

  279942976 541965753967542 4410043461041169212 n

  Miercuri, după atâta pupat și stat în fața camerei, a fost ziua mișcării pentru Domn primar. Frumos și asta, chiar dacă nu are nicio treabă cu munca de la primărie. În fond, trebuie să rămâi în formă cu atâtea provocări neștiute.

  Și a venit și joi, ziua în care Leoni și-a sărbătorit ceva, nu intrăm în amănunte să nu se zică că le facem publicitate gratuită, iar Domnul primar, așa cum putem deduce din nenumăratele fotografii, s-a simțit și aici vedeta zilei. Chiar dacă câteodată făcea mutre de parcă ar fi clovnul săptămânii..

  279096377 542828080547976 3219913143462579950 n

  Ceea ce s-a și întâmplat la modul concret vineri, atunci când, printre alții s-a întâlnit cu Domnul Bolojan de la Oradea. Cel care, mai nou președintele județului Bihor, nu are nicio treabă cu Domnul Bibarț, cu atât mai mult cu cât cu doar trei zile înainte s-a întâlnit cu Iustin Cionca, omologul său de la Arad. Și când, cel puțin cum zice Domnul Cionca, au discutat eterna problemă a drumului Arad-Oradea, respectiv cel al drumului dintre cele două județe prin Moneasa.

  279209717 543425310488253 5697787284260212580 n

  Dar o baie de mulțime, mai precis de facebook, nu-i niciodată de lepădat, sunt destui care comentează febril, mulțumind și omagiind, fără să știe despre ce este vorba de fapt. Având toate acestea în vedere și oricum neavând altă treabă, era de așteptat ca Bibi, după ce trece de Ziua Tatălui, să se afișeze la Sărbătoarea de Mai (Majális) a ungurilor din Arad, o acțiune UDMR din cele mai vechi timpuri și care mai nou se ține pe ștrand, nu la Pădurice. Programul de sâmbăta era ca și rezolvat așadar, mai ales că la serbările slovace din Nădlac s-a dus Iustin, ceea ce exclude prezența lui Bibarț.

  279121293 544130983751019 5727088498758409637 n

  Și ce-i dacă aici a dat de Domnul Levente Bognár, cel îndepărtat de la Primărie după 20 de ani de servicii ireproșabile aduse taberei liberale, în fond, așa cum am și spus mai sus, nici asta, cum nimic de altfel, nu a depins de Bibi. Fără să mai vorbim că astfel am aflat pentru ce-i bun mai nou ștrandul, dacă pentru baie, plajă și alte activități de sezon cald nu mai este.

  280349324 544327550398029 8981762203194081

  Duminica e duminică, nu intrăm în amănunte, puteți viziona, dacă doriți pe contul FB foarte activ a lui Bibi, ceremonia de duminică, nimic important, nimic decisiv, o mică cacialma așa pentru cei care încă nu realizează că la primăria din Arad în afară de giumbușlucurile de imagine și reprezentare nimic nu mai depinde de Călin Bibarț. Dar e bine așa, toate cele rele pot fi atribuite lui de către cei din partid, iar cele bune celor care n-au treabă, dar, la ordinul șefului, se bagă. Că ordinul nu se discută!

  În ceea ce privește viitorul, rămâne cum am stabilit. Băieții conduși și supuși lui Gheorghe Falcă se execută, iar Bibi, sărmanul de el, dansează.

  Chiar dacă muzica nu este pentru el…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pt. orice eveniment al çirozei galbene postat pe fecebook, angajatilor ai institutiilor bugetare si ai primariei, li se cere din partea membrilor penelezde, cu formulari mai voalate care tind spre amenințări, sa dea likeuri tuturor evenimentelor postate.
   Nu înțeleg cum asemenea chestiuni ,,scapă” presei locale si ,,independente”.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Greierele lui Pinocchio

   Pe bune? Primaria e condusa de Lazar Faur? Au fost momente in care m-ati dezamagit, dar asta le intrece pe toate. Si ultimul tantalau din Arad stie sau s-a prins ca tot ce face tandemul asta Faur-Bîlcea e doar joc de imagine si promisiuni, una mai spectaculoasa ca alta, dar, pe cat de spectaculoase, pe atat de aiurea si nerealizate niciodata. Cam la fel cu acea faimoasa candidatura de la Polivalenta.
   Si ultimul tantalau din Arad se prinde la ”figura” cu asa-zisa critica la adresa lui Falca (”jocurile de culise organizate de Gheorghe Falcă” sau ”Băieții conduși și supuși lui Gheorghe Falcă se execută”) este de fapt un cumul de complimente pe gustul celui caruia, discret, ii executati ordinele. Caci asta isi doreste cel mai mult Falca, sa creada si sa stie lumea ca el e ”la butoane”, adica acolo unde isi si doreste sa fie imbalsamat (Procesul a inceput deja, priviti pozele recente!).Ce e amuzant e ca nu-l mai inghititi nici pe conationalul Varjasi si doar fiindca nu canta aceeasi melodie cu Notaros. De, si invidia e scrisa-n legile omenesti. Ca viata de profesor/pensionar e plictisitoare rau, nu?
   Nu mai comentez pe marginea continutului, e scris, clar, din lipsa de subiecte serioase și doar ca sa avem pontata si ziua de luni.
   Dar concluzia se impune, ca un fel de autoevaluare a articolului. Va citez: ”daCĂ CAlendarele de diferite forme…” Cam asa e cu articolele de diferite forme, semnate E.Nola…

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.