Încetinitorul de particule: Adresă cu notă de fundamentare și studiu de fezabilitate despre Eurofâsiunea organizată de Cooperativa Agricolă de Producție „Gheorghe Falcă” Arad

  de E. Nola | 11 februarie 2019, 8:41 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  1

  Ca să realizați mărimea penibilului care a cuprins organizarea semifinalei Euroviziunii România la Arad, imaginați-vă că la conferința de presă a organizatorilor Galei Oscar este prezent și primarul Los Angeles-ului, cel care comunică presei, plin de importanță, că invitațiile la gală sunt într-un plic aflat la el, cei care doresc să fie invitați fiind nevoiți să-l roage frumos pe Domnu primar.

  Dacă aveți impresia că exagerăm ajunge să parcurgeți articolele noastre de săptămâna trecută despre subiect (Invitațiile la Eurovisionul organizat la Arad, pentru care am plătit 100.000 de euro, nu sunt pentru muritori! Ele se dau pe „sub mână” în laboratoarele partidului. Dezvăluiri cu camera ascunsă sau Scandalul invitațiilor la Eurovision continuă. Falcă ne-a făcut mincinoși, motivând că „e o problemă de interpretare”. Cumva, toate invitațiile au ajuns vineri la el pe masă) din care reiese ca lumina zilei că în Aradul lui Gheorghe Falcă nu poți ajunge la un eveniment monden – în fond asta este o semifinală Eurovision, înainte de toate – dacă nu faci parte din gașcă, să-i spunem simplu CAP „Gheorghe Falcă”.

  Nu e bine să amestecăm aici și partidul pe care îl conduce la nivel de județ, în fond dacă realizăm că toate acestea s-au întâmplat din rațiuni de campanie, această campanie nu este neapărat în interesul partidului, ci doar al celui personal al liderului său județean vremelnic.

  Insistăm pe aceasta idee fiindcă, falsul lider despre care tot vorbim aici s-a folosit de apariția în online al unui afiș care susținea că după gala de la Polivalentă se va ține Conferința Județeana a PNL, „invitații” fiind rugați să rămână după spectacol la conferința.

  Este evident că e gluma acidă a adversarilor politici din Arad, reacția lui Gheorghe Falcă, altfel doctor în presă, însă ne arată încă odată nepriceperea și inadecvarea care ne conduce și ne administrează.

  Primarul a umplut redacțiile locale cu o un comunicat furibund împotriva acestui „fake news”, cum formulează „komunikatu”.

  Nu este fake news, Domnule primar, din simplul motiv că nu a apărut în presă, nu este opera unor jurnaliști, ci a unor „colegi” de ai Dumneavoastră din clasa politică locală, fiind o parodie care surprinde aspectul propagandistic primitiv al valorificării evenimentului de către Dumneavoastră.

  Lumea s-a prins de mult, Domnule primar, că vă folosiți poziția doar pentru a vă susține interesele personale, fără să vă intereseze câtuși de puțin interesul orașului, respectiv al locuitorilor săi banali, normali, cetățeni de altfel din contribuția cărora – Aradul fiind un județ fruntaș la plata impozitelor – vă permiteți să băgați bani în proiecte de doi bani și cine știe mai unde.

  Încercați să fiți demn, vă rugăm noi, jurnaliști adevărați, chiar fără doctorate, însă capabili să facă diferența între fake news (știre falsă, în românește) și o parodie care pune punctul pe I.

  Nu-i mai umiliți la tot pasul pe arădeni și pe subalternii Dumneavoastră, făcându-i mincinoși – afirmând că invitațiile sunt la Dumneavoastră, vineri, i-ați pus în situație penibilă pe Doamna Pădureanu, pe Domnul Bîlcea și chiar și pe sublimul Andrei Ando, cei care au anunțat cu mai multe zile înainte că de joi lumea se poate duce după invitații la Centrul Cultural Municipal -, încercați să înțelegeți că oamenii nu sunt proști, proștii adevărați sunt cei care cred despre ceilalți că sunt proști.

  În ceea ce ne privește pe noi, jurnaliștii de la Special Arad, puteți să ne faceți liniștit mincinoși, nu va impacientați, nu vă dăm în judecată, așa cum ne amenință, suntem convinși, nu din proprie inițiativă, Centrul Municipal de Cultură pentru că i-am filmat în timpul activității lor în slujba obștii.

  Problema e, nu știm dacă a ajuns ideea asta la conștiința Dumneavoastră, că e invers: tot neamul știe că într-o democrație, un om politic democrat se ferește să-i facă mincinoși pe jurnaliști, de unde se deduce că cel care îi face nu poate fi considerat democrat, mai mult decât atât, se poate presupune că este în situația cucuvelei care îi spune vrabiei că are capul cam mare.

  Dar până când ne clarificăm în această problemă, vă propunem un exercițiu de imaginație cu privire la cum ar fi trebuit să organizați semifinala românească a Eurovisionului la Arad.

  Dacă tot facem notă de fundamentare și studiu de fezabilitate, documente atât de cunoscute Dumnevoastră.

  Având în vedere că ați cheltuit un purcoi de bani pe treaba asta, indiferent câte invitații ofereați celor pe care vă bazați – cel puțin până la proba contrarie – în realizarea planurilor Dumneavoastră de mărire, nu se făcea să nu dați câteva sute de bilete sau, mă rog, invitații, la liber, așa cum se pare ați și avut în intenție, pentru doritorii care nu fac parte din cooperativă sau nu sunt din elita politico-administrativă a județului.

  Indiferent de gusturile fiecăruia, acest eveniment putea să fie un moment de celebrare al Aradului și arădeanului, nu unul de sfidare a noii clase politice ciocoiești. În acest sens chiar trebuia să aveți grijă ca să fie cât mai puțin invitați cei cu funcții și sarcini de partid, în favoarea arădeanului doritor de divertisment.

  Modul în care ați acționat, mi se pare foarte cunoscut și era caracteristic vremurilor partidului unic pe care le credem de mult apuse, dar iată, ele pot reveni oricând, dacă asta se dorește.

  Vă dedicăm în încheiere o celebră melodie Eurovision, o melodie de pe vremurile în care nici măcar nu erați pe lume, dar noi, cei mai în vârstă, copii fiind, ne bucuram că partidul acela unic, PCR se numea, a permis, cel puțin la televizor, să vedem și noi ce e aia Eurovision…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.