marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Invitațiile la Eurovisionul organizat la Arad, pentru care am plătit 100.000 de euro, nu sunt pentru muritori! Ele se dau pe „sub mână” în laboratoarele partidului. Dezvăluiri cu camera ascunsă

  de Mihai Todoca | 7 februarie 2019, 1:24 PM | Dezvăluiri | Recomandările editorilor | Știri Arad

  23

  Este absolut halucinant ce se întâmplă în viața politică și culturală din Arad. Rectificăm. Este absolut halucinant cât de mult se poate murdări de politică un eveniment cultural în Arad. Și unul în premieră, încă! Vorbim despre semifinala Eurovision care se va desfășura în municipiu, duminică seara, începând cu ora 21, la Sala Polivalentă. Dacă ieri publicam un articol în care, informați de directoarea Daniela Andreica de la Centrul Municipal de Cultură Arad, îndrumam arădenii dornici de a fi prezenți și ei la evenimentul de la Sala Polivalentă să își ridice invitațiile de la sediul CMCA, astăzi ne cerem scuze. Am fost mințiți și recunoaștem că am pus „botul” încă o dată că există ceva normal și corect în Aradul acesta… astfel că ne-am indus în eroare toți cititorii. Ne cerem scuze încă o dată!

  Și pentru că am fost mințiți și ne-am dat seama de dimineață că am fost mințiți cu nerușinare, deoarece ne-a sunat un cititor să ne spună că nu se dau invitații la CMCA, ne-am pus pe verificări. Rezultatul: NU EXISTĂ INVITAȚII LA CMCA și… Și mai multe… citiți în continuare!

  Invitațiile nu există, nu din motive logistice (că încă nu ar fi ajuns de la printat, că ar fi pe drum cu curierul etc.), ci din motive politice și… din motive politice (scuzată să ne fie repetiția). Invitațiile nu sunt pentru arădeni, pentru că membrii de partid sunt mai presus de asta, nu-i așa? Arădeanul de rând trebuie să tacă, să înghită orice rahat lansat pe linie politică, să aplaude, dar să aplaude de la distanță, iar când e chemat, să voteze!

  Revenind, ne-am dus și noi să cerșim (că parcă așa te simți când mergi până acolo să le ceri) o invitație la Eurovision. Nu patru, cum se fac în orânduirile politice unde trebuie să mănânce și soția, și copilul, și soacra, și cățelul, și mai un prieten pen’că „e băiat fain”. Doar una. O banală invitație pentru orice om care știe, mai bine decât alții, că Primăria și Consiliul Județean Arad au dat aproape 100.000 de euro TVR-ului ca să fie organizată această semifinală a Eurovision la noi în oraș.

  Am ajuns la sediul CMCA și am dat din start drumul la telefon pentru a înregistra, convinși fiind că o să avem parte de niște penibilități, dar la care publicul indus în eroare ieri, de noi, să poată asista. Am intrat la secretariat, am dat bună ziua și am întrebat de invitații la Eurovision.

  „Nu avem invitații”, a venit direct răspunsul unei doamne secretare care, să fim serioși, e clar că i s-a pus în vedere încă de ieri ce să răspundă.

   „Nu? Nu se mai dau? Sau?”, am întrebat noi.

  „Nu am primit, nu mai sunt… eventual pe site-ul TVR1”, a venit răspunsul puțin încurcat.

  „Păi, atunci de ce s-a scris?”, am continuat.

  „Nu știu ce s-a scris, cine a scris, cine v-a dat informația asta… știu doar că nu sunt”, ne-a răspuns secretara.

  „Dar era o declarație de la o doamnă (ne-am prefăcut că nu știm că e vorba de directoarea Andreica, noi fiind „sub acoperire”, nu jurnaliști – nota red.), de aici, care spunea să venim aici pentru invitații. Asta a fost ieri. De ieri și până azi s-au terminat?”, am insistat.

  „Nici nu am primit. Deci nu am primit…”, a venit răspunsul.

  „Și nici nu știți dacă o să se dea?”

  „Nu știu. Noi nu mai primim oricum. Eventual pe site-ul TVR-ului dacă vă uitați…”, a încercat să ne ajute secretara, pe care, de altfel, o considerăm singura care își face meseria, din cei cu care am avut de-a face.

  Citește aici ce spunea directoarea Andreica ieri: Isterie Eurovision la Arad! Cum și de unde își pot procura arădenii invitații la evenimentul de duminică seara de la Polivalentă?

  Am mulțumit frumos și am plecat, blestemând și înjurând în gând că am pus botul din nou la mizeriile elucubrate de niște oameni care se află pe scaune directoriale. Pe scări, ne-am întâlnit cu o arădeancă, care, din păcate, a crezut ceea ce a citit în presă. Am fost inspirați și am întrebat-o: „Veniți după invitațiile la Eurovision?”. Ea ne-a răspuns că da și după aceea ne-a luat vorba din gură: „Aaa, deci pentru noi, muritorii de rând nu sunt invitații… Aha, am înțeles”.

  „Invitațiile sunt pentru oficialități”

  Am ajuns la birou, iar la jumătatea redactării acestui articol am fost sunați de una dintre cititoare care ne-a întrebat: „Ce se întâmplă cu invitațiile? A fost soțul meu să ridice două invitații și i s-a spus că nu sunt. A și observat un teanc de plicuri pe masă acolo și a insistat, dar i s-a spus că invitațiile sunt doar pentru oficialități”.

  Din nou, este absolut halucinant modul în care arădeanului i se dă peste mână și i se ordonă să stea jos. Dar stați că mai urmează… Am sunat-o pe Dana Andreica, directorul CMCA, cea care, repetăm obsesiv!, ieri declara că arădenii care doresc invitații de la CMCA să vină liniștiți că o să primească. Nu vom reda întreaga discuție telefonică în scris, dar o veți putea asculta mai jos (ne cerem scuze din nou pentru tonul nostru puțin nervos, dar suntem convinși că înțelegeți de ce).

  Ca să ascultați înregistrarea pe aplicație sau în browserul telefonului, click pe „Listen in browser”

  Întrebată fiind de invitațiile pentru Eurovision aceasta ne-a declarat următoarele:

  „Din păcate acestea s-au epuizat, pentru că televiziunea între timp a inițiat pe site-ul oficial al concursului o competiție în care doritorii se înscriu și primesc direct la intrare. Am mai avut câteva, am dat, deci nu mai avem pentru că s-a schimbat sistemul să fie cât mai simplu.”

  Ca să înțelegeți. Este vorba despre un concurs lansat înainte de articolul apărut ieri, înainte de declarațiile date de doamna Andreica. Un concurs al cărui câștigători se vor anunța azi, joi. Sunt multe lucruri în neconcordanță.

  Am întrebat apoi câte invitații au reușit să dea de ieri și până azi:

  „Peste 300 sute s-au dat deja, nu vreau să spun… Nu mai știm câte, că numărul lor în fiecare moment se modifică”, a continuat.

  Special Arad: „Numai puțin, pentru că este o neconcordanță. Ieri ați spus că nu aveți, că se dau azi, iar azi dimineață nu au mai fost”.

  „Da! S-au dat! Eu zic că s-au dat toate împreună cu online-ul”, încearcă să explice.

  I-am spus directoarei Andreica că de la CMCA ni s-a spus, așa cum puteți vedea în video, că nici măcar nu au primit acele invitații, iar ea ne spune că s-au epuizat. Din nou, neconcordanță cu cele declarate și cu ceea ce am găsit noi la sediul CMCA. Tonul a început însă să devină unul iritat:

  „Acuma știți ce? Basmele astea le-am tot auzit, că tot timpul li se spune. Numa când vin nu știu să spună, să arate persoana”, a protestat Andreica.

  Am mai avut o ultimă întrebare pentru doamna directoare:

  Special Arad: „Este adevărat că în ședința operativă de luni, de la Primăria Arad, ați pus în vedere directorilor că cine dorește să participe la eveniment să facă o confirmare până miercuri? Câte persoane doresc bilete și așa mai departe?”

  „Da, sigur. Și au fost câteva persoane care și-au exprimat doleanța, dar încă nu am dat la nimeni pentru că prioritatea este cetățeanul”.

  Un rezumat și nu numai

  Să recapitulăm. Ieri am întrebat la CMCA cine împarte invitațiile pentru semifinala Eurovision, pentru publicul larg, având în vedere că Aradul a sponsorizat cu 100.000 de euro acest eveniment. Menționăm că responsabilul PR de la TVR 1, întrebat fiind ieri despre invitațiile de la Arad, nu a știut să ne dea un răspuns. Directoarea Andreica ne-a spus ieri că astăzi se dau, la sediul CMCA. Directorul de comunicare al CJ Arad, Andrei Ando a și postat pe Facebook, ieri, o invitație pentru arădeni, să își ridice invitațiile de la respectivul sediu. Ulterior și-a șters postarea.

  Cititorii ne sună în această dimineață și ne spun că nu se dau invitații și că au fost puși pe „fugă” de CMCA. Pe surse aflăm că luni, la începutul acestei săptămâni, directoarea Andreica a anunțat toți directorii, în ședința operativă, că până miercuri să anunțe câte invitații au nevoie, fără limită de număr (lucru confirmat de directorea Andreica). La fel, tot pe surse, am aflat că de gestionarea participării la Eurovision se ocupă Geanina Pistru, șefa PNL Arad (municipiu), aceasta probabil dorind să-și fidelizeze membrii de partid în „virtutea” viitoarelor alegeri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pacat ca le-ati „purtat” voi minciuna desi sunteti complet nevinovati. Ce sa spun…o marlanie tipic romaneasca, un fel de manevra de prost gust atat de caracteristica oamenilor mici.
   Dar am si eu o intrebare(retorica, fireste): ba frate, da’ cati membri de partid sa aiba oraselul asta de rang secundar de nu mai poate niciun muritor sa achizitioneze o invitatie?
   P.s: inca o confirmare ca Aradul nu e altceva decat un fel de „Micalaca mai mare”.

   +41 voturi
   +1
   -1
  2. Să nu se necăjească nimeni că nu ia parte la această semifinală. Acustica Sălii Polivalente din Arad este cea mai proastă din tot județul. Sala Polivalentă din Arad e poate cea mai proastă alegere pentru un concert, darmite o semifinală de Eurovision. Lăsați-i p-ăia de la partid să meargă că oricum nu se pricep la muzică, hăuleala aia care va fi acolo e bună pentru ei.

   +34 voturi
   +1
   -1
  3. Ce ma amuza ca astia de la pnl arad chemau cetatenii im strada sa protesteze impotriva abuzurilor!!si erau cativa in strada care credeau ca falca e bun psd e rau!!pnl arad e o adumatura de taranoi veniti la oras gen clanul pistrui ca asa il cheama nu pistru
   …pistrui e numele real garofita popa si alte panarame!!!

   +27 voturi
   +1
   -1
  4. Aradul e orașul cu cei mai neciopliți oameni care ocupă funcții. Toate depravatele și imoralii conduc orașul. Pt tot ce ai nevoie ca cetățean, trebuie să te rogi de analfabeți și descreierați. Păcat orașul ar putea fi o citadelă reper pt Romania.

   +25 voturi
   +1
   -1
  5. Si eu am fost astazi, inainte de 10 si tot doamma din videoclip mi-a raspuns. Mi-a zis ca ei nu au nici un fel de invitatii. I-am spus ca asa s-a scris pe Facebook la ei si a nu a zis nimic si dupa s-a intors catre colegii ei si m-a ignorat pur si simplu…..
   Si eu am vazut niste plicuri pe masa, cam in jur de 100 as zice, dar nu am vrut sa zic nimic, cu toate ca puteam, avand in vedere ca invitatiile sunt pentru cetateni.
   Am mai sunat si pe la ora 13 si mi s-a spus ca invitatiile s-au dat. Deci, e treaba e asta? Sa le fie rusine!

   +24 voturi
   +1
   -1
  6. la partid (PNL) se ofera și se impart invitatii membrilor. dupa aparitia materialului si revenirii se impart in continuare dar se cere discretie totala celor care primesc. ti se face greață. si asta e doar o chestie măruntă dintre multe altele cu miză mai mare. o gașcă de 3-4 oameni alaturi de vreo 15 servitori ai lor s-au instapanit peste oras. si tratează tot ce e public drept ograda lor de acasa… până când????

   +21 voturi
   +1
   -1
  7. Ar trebui in ziua evenimentului înconjurată clădirea cu mașini pe două rânduri și claxonat cât tine evenimentul,ăștia ne manevrează cum doresc ei,și noi inca o data,nu facem nimic.Poate o să facă cineva pentru noi…,francezi au făcut doar pentru câțiva centi la combustibil prăpăd în Franța….,dar noi suntem Romani,nu ne pasa.

   +29 voturi
   +1
   -1
  8. Felicitari pemtru articol, sunteti singurii care ati scris despre potlogaria asta. Sunt niste nesimtiti si parveniti, ca e PNL sau PSD totuna e, nu dau doi bani pe cetateanul de rand. Macar dupa aparitia articolului puteau face ceva dar nu le-a pasat deloc . Jos cu ei la alegeri!

   +14 voturi
   +1
   -1
  9. Din nou intreb:de ce este nevoie de Centrul municipal de cultura,cand in Arad avem Centrul judetean de cultura?Unde e cultura,unde sunt intelectualii?In mod cert nu in conducerea acestor institutii-ghiocel,care sunt instrumente de partid !De ce este nevoie sa se plateasca salarii(nu minime pe economie)unor „directori”impertinenti?Sunt curioasa daca presa va fi prezenta la intrarea la eveniment sa-i pozeze pe”norocosii”spectatori care,vor avea „textele”la ei…au cumparat de pe net,le-au primit,etc.Nimeni,dar absolut nimeni nu este vinovat de asemenea ineptii:nu cei implicati.Sunt vinovati aradenii deoarece sunt permisivi;au lasat orasul sa fie condus de PROSTI CU FACULTATEA la FF,DE INCULTI SI DE ”PARASUTE”!

   +10 voturi
   +1
   -1
  10. Tot ce se întâmplă în Arad în bula bugetară provine din laboratoarele partidului: deconcentrate societăți ale consiliului local accesul la posturi din aceste societăți sunt pe bază de carnet de partid,pile, relații etc.
   Ciuma pedelistă căpușeaza de 15 ani bugetul local,au niște averi uriașe directorimea din regiile locale.
   DNA a ocolit Arad-ul din păcate.

   +9 voturi
   +1
   -1
  11. Asa au făcut și la Cupa Davis 1000 de invitații și sub 500 de bilete puse la vânzare.
   Pe scaune și pe parchet sunt peste 1500 de locuri câtă nesimțire pe șefa de la CMCA sclavă de partid.
   Pedelistii își fac chef de 100 de mii de euro din bugetul local.
   Felicitări pt articol.

   +10 voturi
   +1
   -1
  12. am fost si eu ieri,
   – s-au epuizat.
   – de cand s-au epuizat?
   -s-au epuizat
   – de cand nu m-ai aveti?
   -s-au epuizat.

   continua ca un disc sarit. nu cred ca se astepta la intrebarea de cand s-au epuizat?
   apoi mi-a varat si mie galusca cu bilet la tombola de la tvr1.
   mda.

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.