miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Câștigătorul Eurovision 2024, elvețianul Nemo, a spart trofeul pe scenă. Ediția 2024 a fost controversată din cauza războiului din Gaza

  de Special Arad | 12 mai 2024, 10:03 AM | Internaţional | Muzică | Recomandările editorilor

  2

  Eurovision Song Contest, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Elveţia, prin Nemo, 24 de ani, cu melodia „The Code”.

  Primind trofeul de la Loreen, el a spus: „Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace”. Artistul a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă. Pentru prima dată în istorie, o ţară a fost descalificată din competiţie, după ce cântăreţul şi rapperul olandez Joost Klein a fost e

  xclus din spectacolul principal din cauza unui incident în care a fost implicată o femeie din echipa de producţie. Un protestatar a fost arestat şi mai mulţi sunt în arest, potrivit Poliţiei, în urma demonstraţiilor din jurul arenei, transmite News.ro.

  „Nu am spart doar codul, am spart şi trofeul”, a spus Nemo, râzând, la conferinţa de presă de după victorie, referindu-se la versurile melodiei cu care a câştigat competiţia. Melodia câştigătoare a lui Nemo, „The Code”, a fost scrisă de Benjamin Alasu, Lasse Midtsian Nymann, Linda Dale şi Nemo Mettler, şi îmbină opera, rap, pop.

  „«The Code» spune povestea călătoriei pe care am început-o realizând că nu sunt nici bărbat, nici femeie”, a afirmat anterior Nemo, ceea ce îi acordă micuţei ţări alpine, campioană a neutralităţii politice, a treia coroană într-o competiţie care îşi propune să fie apolitică.

  Aceasta este prima victorie a Elveţiei de la „Ne partez pas sans moi” interpretat de Celine Dion în 1988. Israelul a primit 323 de puncte din partea publicului. Top cinci după votul juriilor: Elveţia – 365 de puncte, Franţa – 218, Croaţia – 210, Italia – 164, Ucraina – 146

  EUROVISION

  Reprezentantul EBU a fost huiduit şi atunci când a anunţat cui revin cele 12 puncte din partea Ţărilor de Jos. Juriul olandez a refuzat să îşi anunţe propriul vot după ce Joost Klein a fost descalificat în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de producţie, a anunţat anterior EBU.

  Anunţul rezultatelor juriului din Israel a fost huiduit zgomotos în arenă. Aceştia au acordat 12 puncte Luxemburgului. Martin Österdahl, supervizorul executiv al Eurovision, a fost huiduit de public când a confirmat că votul din această seară a fost verificat. Reacţia a fost cauzată de decizia EBU de a-l elimina pe concurentul olandez Joost Klein.

  Citește și: Artă batjocorită în centrul Aradului. Sculptorul care a realizat lucrarea acuză lipsa de profesionism

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Greierele lui Pinnochio

   Am incetat de mult sa mai urmaresc acest ”spectacol” grotesc al degenerarii umane! Spun lucrul acesta fara nicio legatura cu precepte religioase, nationaliste sau de alt gen, ci pur si simplu din perspectiva unei normalitati care dispare tot mai mult! A trecut de mult vremea in care era suficient sa te uiti in pantaloni ca sa stii daca esti barbat sau femeie. Este absolut uimitor cat de repede se degradeaza societatea asta in care, mai e putin, va trebui sa te consideri dizident sau anormal daca esti normal la cap!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.