Începe vaccinarea împotriva Covid prin echipe mobile și în județul Arad. Ce ser se va folosi

  de Special Arad | 21 aprilie 2021, 8:16 AM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad

  0

  Autoritățile caută soluții pentru a accelera campania națională de vaccinare împotriva Covid, astfel că de miercuri își încep activitatea primele centre şi echipele mobile. Într-o primă etapă, caravanele vor ajunge în 7 judeţe, dintre care și Arad, unde se va adminustra ser Moderna.

  „Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. De asemenea, avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate. Pot să vă spun şi care sunt aceste judeţe unde dislocăm centre mobile: Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi Sibiu”, a declarat, marţi, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

  “Vom distribui, pentru moment, vaccin de la compania Moderna, care este un vaccin, după cum ştim, pe bază de ARN mesager şi ne putem permite, din punct de vedere logistic, organizarea acestor activităţi de vaccinare, având în vedere stabilitatea la temperatura obişnuită de 2 – 8 grade pentru 30 de zile”, a adăugat colonelul.

  În ceea ce privește vecinii de la Timișoara, în weekend va fi organizat un maraton al vaccinării. Membrii trupei Cargo s-au alăturat inițiativei. Liderul grupului, Adi Bărar, a fost răpus de Covid în urmă cu o lună.

  sursa: Europa FM

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.