duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Incendiu devastator la un muzeu de motociclete din Tirol! Aproape toată colecția a fost făcută scrum

  de Mihai Todoca | 20 ianuarie 2021, 9:47 AM | Internaţional

  0

  (foto: Ovidiu Benea)

  Muzeul Top Mountain Motorcycle din Hochgurgl din Tirol a ars azi dimineață în jurul orei 04:00 dimineața (05:00 ora locală) și în ciuda intervenției prompte a pompierilor, marea majoritate a exponatelor a fost distrusă de flăcări. Muzeul era considerat cel mai înalt muzeu de motociclete din Europa și a reprezentat împlinirea unui vis al gemenilor Alban și Attila Scheiber.

  Aceștia au pus bazele muzeului de la un număr de 40 de motociclete, iar pe parcursul anilor au ajuns să fie expuse 230 de motociclete de la peste 100 de producători diferiți. În cadrul unor expoziții speciale au fost prezentate și fazele de dezvoltare a motorizării individuale și importanța lor (condiții economice, politice și sociale) pentru societate în ultimii 130 de ani, precum și progresul tehnic.

  Cele mai vechi exponate au fost:

  -o motocicletă veche de 122 de ani de la Hillebrand & Wolfsmüller, construită în 1894.
  -un Peugeot Model D din 1904,
  -un ceh Laurin & Klement CC Dourdan din 1905.

  Megola germană cu un motor radial cu cinci cilindri în roata din față este descrisă ca o raritate deosebit de costisitoare. Se spune că această motocicletă valorează în jur de 500.000 de euro.

  Câteva mașini au fost găsite și în muzeul motocicletelor : de exemplu un Ferrari California Spider, un Porsche Speedster, un Lotus 23 B sau Alfa Romeo, care a câștigat legendarul Mille Miglia în 1936, conform celor notate pe de.wikipedia.org

  Mai multe poze din ceea ce a găzduit muzeul puteți vedea aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.