Încă un proces pierdut de Filarmonica Arad! De data aceasta, alături de CLM și împotriva a 48 de angajați

  de [email protected] | 9 octombrie 2021, 4:46 PM | Administraţie | Culise | Topic special

  2

  Știrea de față este, într-un fel, o actualizare la articolul de joi, Filarmonica condusă de Doru Orban acumulând astfel DOUĂ procese pierdute în instanță în ultimele două luni. De această dată a fost acționat în instanță inclusiv Consiliul Local Municipal (CLM).

  După procesul pierdut pe 20 august cu AJOFM, în care s-a contestat legalitatea obținerii banilor pentru indemnizațiile de șomaj tehnic în lockdown (caz în care Filarmonica Arad a fost cea care a dat în judecată Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă)… iată o nouă „bombă” pentru instituția de cultură:

  48 de angajați ai Filarmonicii, împreună cu Sindicatul Artiștilor Interpreți (în perioada în care liderul de Sindicat a fost încă Mihai Dogaru), au dat în judecată atât Filarmonica Arad, cât și CLM Arad, pentru neacordarea voucherelor de vacanță în 2020.

  De ce a fost dat în judecată și Consiliul Local Municipal, în subordinea căruia se află Filarmonica? După cum se observă în scrisoarea atașată mai jos, un răspuns oficial adresat Sindicatului Artiștilor Interpreți din Filarmonică, instituția de cultură a solicitat Primăriei subvenții inclusiv pentru suma necesară acordării tichetelor de vacanță în iulie 2020 (la acea dată existau fondurile necesare pentru anul în cauză), însă Primăria nu a aprobat solicitarea, deoarece a intervenit o rectificare de buget. E de precizat că rectificarea a fost făcută de către vechea componență a Consiliului Local Municipal.

  View Fullscreen

  Din informațiile pe care le deținem, la Arad, aceste tichete de vacanță au fost împărțite mai degrabă preferențial. Angajații Filarmonicii Arad nu au fost singurii privați de acest privilegiu garantat de Guvern (spre exemplu, nici cei din Teatrul Clasic „Ioan Slavici” nu le-au primit), dar, totuși, au fost mai „ghinioniști” decât alți bugetari din cadrul Primăriei, ori al Consiliului Județean Arad. Potrivit Sindicatului Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad, s-a dorit să se pună în lumină exact această inechitate prin acționarea în instanță.

  Procesul a ajuns la Curtea de Apel din Timișoara, iar soluția pe scurt este clară: Consiliul Local Municipal Arad trebuie să plătească contravaloarea în bani (1450 lei) a tichetelor de vacanță fiecărui reclamant în parte, adică celor 48 de angajați ai Filarmonicii. Sentința din 7 octombrie 2021 este definitivă.

  În plus, Filarmonica Arad este obligată între timp să plătească Sindicatului Artiștilor și suma de 8000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în primă instanţă şi în apel.

  Pe de altă parte, Filarmonica Arad a câștigat, totuși, un alt proces cu Sindicatul. Este vorba despre Regulamentul Intern din 2015, contestat în instanță, despre care inițial am scris – interpretând greșit soluția Curții de Apel – că a fost câștigat de Sindicat. De fapt, acel proces a fost câștigat de Filarmonica Arad. Citește ERATA AICI.

  Citește și:

  Interviu cu pereții, în loc de Doru Orban – managerul „inexistent” al Filarmonicii, „agitatorul” din umbră și „Yesman”-ul Primăriei

  Directorul de instituție, afacerile cu banii Primăriei Arad și parandărătul. Cum se scurg zeci de mii de euro, anual, din pușculița publică în cea privată

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.