joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încă 7 medicamente, introduse pe lista celor gratuite

  de - | 1 august 2021, 9:09 PM | Naţional | Sănătate

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  7 medicamente utilizate pentru boli grave sunt incluse, de duminică, pe lista celor gratuite. Tratamentele sunt pentru boli oncologice, endocrine, metabolice sau neurologice, informează Europa FM.

  Guvernul României a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății, o hotărâre prin care sunt introduse 7 denumiri comune internaționale (DCI, substanțe active) în lista cu medicamentele de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi cu denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

  Tratamentele vizează, în principal, afecțiuni din cadrul programelor naționale de sănătate, anume două medicamente destinate bolilor oncologice (DCI Olaparibum și DCI Apalutamidum), un medicament destinat bolilor endocrine şi metabolice (DCI Evolocumab), un medicament destinat bolilor neurologice (tratamentul sclerozei multiple – DCI Cladribinum), un medicament destinat tratamentului hemofiliei şi talasemiei (DCI Nonacog alpha) și două medicamente destinate bolilor cardiovasculare (DCI Dabigatranum etexilatum și DCI Edoxabanum).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.