vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  De la 1 ianuarie 2023 se pot acorda medicamente compensate cu 90% pentru o anumită categorie de pensionari

  de Special Arad | 1 ianuarie 2023, 12:30 PM | Naţional | Sănătate | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  De la 1 ianuarie 2023, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% prețul de referință al medicamentelor de pe sublista B va crește de la 1429 lei la 1608 lei, conform Hotărârii de Guvern nr. 1556/2022, publicată în Monitorul Oficial. De Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor beneficiază toți pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială sub valoarea menționată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

  Totodată, CNAS precizează că la stabilirea plafonului de pensie până la care se pot acorda medicamente compensate cu 90% nu se ia în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanța de Urgență nr. 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună. Acest ajutor se va acorda în două tranșe, în lunile ianuarie și octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.

  CNAS și casele de asigurări de sănătate au luat deja măsuri de informare a furnizorilor parteneri de servicii medicale despre noutățile care survin în modul de aplicare a Programului pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.