vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  51 de medicamente pot fi incluse pe lista de compensate și gratuite

  de Special Arad | 11 mai 2015, 10:23 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, luni, că sunt 51 de decizii pentru includerea condiţionată pe lista de medicamente compensate şi gratuite a unor molecule, printre care şi pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice tip C, potrivit Digi24.

  Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite, dintre care şi molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice tip C. Criteriile de includere a pacienţilor în tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS, în trasparenţa decizională. Conform acestor criterii, într-o primă etapă, vor beneficia de tratament pacienţii aflaţi într-un stadiu avansat de fibroză, precum şi pacienţi aflaţi în stadiul F4 şi care nu au răspuns la tratamentele anterioare”, a anunţat, luni, CNAS într-un comunicat de presă.

  Comisia de negociere a contractelor cost – volum şi cost – volum – rezultat, constituită din reprezentanţi ai Ministerului Sănătaţii, Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) şi CNAS se întruneşte lunar pentru a analiza cererile deţinătorilor de autorizatii de punere pe piaţă.

  Potrivit CNAS, încheierea contractelor cost – volum şi cost – volum – rezultat au ca scop includerea în tratament a unui număr cât mai mare de pacienţi.

  Tratamentele inovatoare pentru afecţiunile hepatice tip C au fost introduse de sistemele de sănătate din Europa recent.

  Sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.