sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Medici și farmaciști, condamnați în dosarul rețetelor compensate, deschis în urmă cu opt ani

  de Special Arad | 9 decembrie 2020, 8:32 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Șapte medici şi farmacişti au fost condamnaţi la câte trei ani închisoare cu suspendare şi 120 de zile muncă în folosul comunităţii, pentru înşelăciune şi uz de fals, informează Europa FM.

  Ei au fost achitați, însă, pentru dare de mită şi spălarea banilor. Procesul în care au fost judecați pentru falsificarea a peste 4.000 de rețete a durat 8 ani.

  În total, 34 de persoane au fost implicate în dosar, dar în afara de cei șapte, restul au fost achitați.

  Potrivit procurorilor, medicii acuzaţi în dosar prescriau tratamente pe numele unor pacienţi care nu fuseseră consultaţi, apoi le trimiteau unor farmacişti, care falsificau semnăturile beneficiarilor şi le decontau la CASMB.

  Banii erau spălaţi prin introducerea într-un circuit comercial licit.

  Sumele decontate de la CASMB variau între 30% şi 100% din valoarea reţetei, iar pentru activitatea lor farmaciştii obţineau un bonus la salariu, întrucât creşteau vânzările în mod artificial. De cealaltă parte, medicii primeau sume cuprinse între 3% şi 5% din valoarea respectivei reţete.

  Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

  sursa: Europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.