În timp ce DNA leagă președinți… Firma de casă a lui Ioțcu, Inteco Holding din Sebiș a „câștigat” contracte de 20 de milioane de lei pentru deszăpeziri!

  de Alin Olteanu | 9 decembrie 2014, 10:59 AM | Recomandările editorilor | Sebiş | Știri Arad

  12

  În patru din cele cinci sectoare ale judeţului Arad, așa cum au fost ele împărțite de CJA, s-au semnat contractele cu firmele care se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor. Un singur sector a rămas neacoperit, Lipova. Potrivit informaţiilor care ne-au fost puse la dispoziție de reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad, cele patru sectoare care au deja serviciul de deszăpezire asigurat sunt: Arad, Criş, Sebiş şi Ineu.

  Cei de la Consiliul Județean susțin că „au fost transmise cereri de ofertă către 35 de firme. Doar două dintre acestea s-au prezentat cu oferte, și fiecare dintre firme a luat în administrare câte două sectoare”. Sectoarele Arad şi Criş vor fi întreţinute pe timp de iarnă de către societatea Imok Expres SRL cu sediul în Arad, care are ca asociată pe Amalia Turcea, o apropiată a grupului de interese pedelist, Pistru-Leah. Contractul pentru Arad are o valoare de 1.112.926, 8 lei, iar cel pentru sectorul Criş – 742.474,74 lei.

  Și, cum altfel?, drumurile judeţene din sectoarele Sebiş şi Ineu vor fi întreţinute de Inteco Holding, cu sediul în Sebiş, firmă care aparține lui Ovidiu Palcu, omul de casă a lui Nicolae Ioțcu și finul primarului Gheorghe Falcă. Contractul pentru deszăpezirea drumurilor din sectorul Sebiş a fost semnat la o valoare de 977.418,66 lei, iar cel pentru zona Ineu – la 1.035.419,24 lei.

  Ce e de-a dreptul hilar? Cum s-a reușit performanța ca 33 dintre firmele către care au fost trimise adrese să refuze să facă oferte, și doar două, cele câștigătoare, cu strânse legături cu conducerea politică a județului, să se „zbată” să obțină contractele de milioane de lei… Oare nu cumva negocierile s-au purtat cu mult timp înaintea așa-ziselor licitații, la niște pahare cu cognac la „Moara cu Noroc”?

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce mi se pare de-a dreptul hilar,e faptul ca la refacerea infrastructurilor dupa inundatii nu se *baga* nici o firma. desi anul acesta am avut 12 transe de inundatii, nu se decolmateaza albiile raurilor. De cutremure si alunecari de teren nici nu mai poate fi vorba. Doar la deszapeziri, acolo unde doar iei banul, plimbi utilajul si astepti sa se topeasca zapada. Daca iarna e grea, au fost luati pe nepregatite. Daca e usoara, au fost ei la inaltime si d-aia nu e zapada pe drum. Ma mir ca nu va e rusine.

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Acest “analfabet” cum il considerati uniii a muncit enorm de mult atat el cat si familia lui si NU cred nimic din ce se vorbeste de el in acest articol nu e nici ingamfat nici ironic nici cu atatea bube in cap cum il considerati!!!!!Multi nu stiti ce inseamna ca muncesti si uitativa la cei de SUSnu la bietii oameni care muncesc,dati putin timpul inapoi si nu asociati numele lui cu a altor persoane care…….

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Vezi tu Paul …sa dai in cap la oameni sa Le furi banii si sa nu ai nici o problema …Stii vb “asta inseamna sa fii mafiot”…Dar din pacate cine a dat in cap la femeaia aia traieste in Gurahont si este fostul ei sot…care era cam gelos pt ca domnisoara era o parasuta. ..iar in legatura cu fosta mea sotie…prefer sa am o femeie de casa nu una de oras care sa se “loveasca” cu toti in lipsa mea…ma consider un norocos pt ca am prinso eu nu mi.au povestit altii ce face ea…deci nu prea ai cu ce ma ataca sau lovi sub centura…raspund dupa aproape un an pt ca doar acum am vazut ce ai scris….te salut si numai bine Paul…iar daca ai nelamuriri ne putem vedea fata in fata…asta daca ai coaie…;)ciusy

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.