În fel și chip cioplit: în sticlă, cristal și metal | Foto

  de [email protected] | 6 iunie 2019, 6:12 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  La invitația Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Arad, Ioan Tămâian, artistul plastic sibian (totodată președintele filialei din Sibiu a UAP) a expus la Galeria de artă „Delta” lucrările sale din sticlă, cristal, bronz și argint. Expoziția „Reflexii în timp” a fost vernisată miercuri seara de Dumitru Șerban – președintele UAP Arad și Călin Bibarț, prezentat deja publicului prezent în calitate de primar al Aradului.

  Pe lângă diferitele forme perfecte ori diforme ale unor obiecte sau corpuri mai mult sau mai puțin umane, lucrările de artă ale lui Ioan Tămâian reprezintă, la urma urmei, Divinitatea, după cum a precizat chiar artistul, oamenii fiind plasați în toate cazurile SUB această entitate, care poate lua orice formă posibilă de pe această lume. Maestrul sticlar a mai spus publicului prezent la expoziție că îi așteaptă oricând la atelierul său (Art Glass), care este deschis tuturor vizitatorilor și este o veritabilă atracție turistică pentru Sibiu.

  Auzind cuvântul „turism”, cu speranța că sfaturile președintelui Uniunii Artiștilor Plastici la nivel local vor ajunge – în sfârșit – la urechile cuiva care chiar le va băga în seamă, Dumitru Șerban a profitat de ocazia de a-l avea de față pe primarul Aradului, Călin Bibarț (practic, deocamdată tot viceprimar, însă în scurt timp va deveni oficial primar interimar) și a subliniat pentru a mia oară importanța turismului și rolul incontestabil al artelor vizuale în această privință. Se referea, evident, la poziția Aradului pe harta turistică și la lungul șir de minusuri, la acest capitol, pe care le are orașul nostru.

  Expoziția rămâne deschisă până în data de 30 iunie 2019.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.