În afară de România, toată Europa este roșie de COVID-19

  de - | 31 decembrie 2021, 3:35 PM | Coronavirus | Internaţional | Naţional

  0

  Harta europeană de COVID-19 este roşie şi săptămâna aceasta. De mai multe săptămâni, zonele roşii s-au extins în special după sosirea variantei Omicron în Europa. În prezent, a rămas doar România în tonuri de portocaliu şi verde, scrie Le Soir, citat de SpotMedia.ro.

  În fiecare joi, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) publică o hartă europeană a COVID-19 împreună cu codurile de culoare în legătură cu numărul de infectări şi procentajul de teste pozitive de-a lungul ultimelor 14 zile. Harta prezintă patru culori: verde, portocaliu, roşu şi roşu închis.

  O regiune sau o ţară devine roşie în două cazuri: când rata de infectare pentru 100.000 de locuitori fluctuează între 75 şi 200 timp de o perioadă de 14 zile cu o rată de pozitivitate (procentaj de teste pozitive la numărul total de teste) mai mare de 4% sau când rata de infectare este mai mare de 200, oricare ar fi rata de pozitivitate.

  Belgia rămâne în roşu închis, la fel ca Regatul Ţărilor de Jos, o mare parte din Germania, Franţa, Spania, Portugalia, Irlanda, o mare parte din Italia şi ţări din est.

  Aceste coduri de culoare servesc drept indicator membrilor Uniunii Europene cu scopul de a impune condiţii (carantine, teste negative) călătorilor.

  Cu toate că Uniunea Europeană emite recomandări, decizia de impunere de condiţii revine ţărilor membre din zonele verzi, portocalii sau roşii.

  Sursa: spotmedia.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.