duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  „Imobiliare Italiana” SA face zonă de depozitare, logistică și comerț la ieșirea din Arad. Proiectul e realizat de Pro Arhitectura

  de Raluca Medeleanu | 7 februarie 2024, 6:19 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Terenul pe care se va realiza construcția (foto: Google Street View)

  Primăria a publicat spre consultare publică proiectul de hotărâre ce prevede Planul Urbanistic Zonal (PUZ) întocmit de Pro Arhitectura, pentru un beneficiar privat, în vederea construirii unei zone industriale de depozitare, logistică, servicii, comerț și producție nepoluantă, în Zona Industrială Vest, la ieșirea din municipiu.

  Construcția ar urma să se extindă pe două parcele alipite, aflate lângă Brico Depot, o parcelă fiind în proprietatea dezvoltatorului imobiliar numit Imobiliare Italiana S.A., o firmă înființată în 1996 în Chișoda. județul Timiș. Cea de-a doua parcelă alipită se află în proprietatea Municipiului Arad, fiind porțiunea chiar de lângă drum, dar este concesionată acestei firme pe o perioadă de 25 ani.

  „Parcelele propuse pentru refuncționalizare sunt identificate prin C.F.-urile nr. 334320 – Arad, 334299 – Arad, terenul identificat prin C.F. nr. 334320 – Arad este proprietatea privată a IMOBILIARE ITALIANA S.A., terenul identificat prin C.F. nr. 334299 – Arad est proprietatea privată a Municipiului Arad, IMOBILIARE ITALIANA S.A.este concesionarul terenului pe o durată de 25 de ani, conform contract nr. 2 din 12.12.2023, încheiat între Municipiul Arad și IMOBILIARE ITALIANA S.A., măsurând o suprafață totală de 32.418 mp”, se arată în referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

  parcela depozit imobiliare italiana pro arhitectura puz pe harta

  Regimul de înălțime maxim propus pentru aceste construcții este de parter plus două etaje, cu înălțimea maximă de 18 metri, respectiv cota absolută maximă de 122, 98 metri.

  „Accesul se va realiza după cum urmează: ieșire din drumul național prin intermediul unei pene de racordare pentru decelerare (pentru sensul de intrare dinspre Nădlac) în lungime de 35.00 și lățime de 4.00 m, racordată la drumul de incintă cu rază circulară de 15.00 m (…), dirijarea circulației şi reglementarea priorității pentru circulație s-a prevăzut prin realizarea de marcaje orizontale şi prin amplasarea de indicatoare de circulație, asigurând prioritate pentru traficul de pe drumul național DN 7 (E 68); refacerea acostamentelor şi a benzilor de încadrare afectate de lărgirea carosabilului
  existent”, se arată în avizul semnat de arhitectul șef al Municipiului.

  Interes scăzut pentru proiect

  Dintr-un raport care însoțește proiectul de hotărâre, reiese că a existat o primă etapă a consultării cu publicul, pentru studiul de oportunitate, în luna iunie 2023, cu termen de trimitere a recomandărilor până la 1 iulie 2023, însă „documentaţia disponibilă la Serviciul Dezvoltare Urbană şi Protejare Monumente nu a fost consultată de nici o persoană. Nu au fost înregistrate sesizări în scris” – notează municipalitatea. Apoi a urmat o a doua tură de consultări, în octombrie, când au fost transmise informații către vecinii din jurul terenului, însă nici de această dată nu a existat nicio reacție din partea cetățenilor / firmelor din zonă.

  Se mai așteaptă propuneri până în 19 februarie

  Acum, PUZ-ul pentru proiect este la faza de transparență decizională, iar Primăria așteaptă în continuare propuneri din partea cetățenilor, documentaţia putând fi consultată pe pagina de internet a Primăriei,  accesând acest link .

  Propunerile pot fi depuse până la data de 19 02 2024 prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei, la acest link, ori ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected] sau prin poştă, pe adresa Primăriei Municipiului Arad, Bulevardul Revoluţiei, nr. 75.

  Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, aici.

  După aceste etape, pentru a putea primi autorizația de construcție propriu-zisă, proiectul mai trebuie să fie aprobat și de consilierii locali într-o viitoare ședință de consiliu.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.