joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Primăria Arad va scoate la licitație un teren de lângă Brico Depot

  de Raluca Medeleanu | 25 iulie 2023, 9:32 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Primăria Arad se pregătește să întocmească documentația necesară pentru a scoate la licitație publică un teren aflat în proprietatea Municipiului Arad, situat în proxima vecinătate a magazinului de bricolaj Brico Depot, la ieșirea din oraș către Nădlac.

  Potrivit raportului de specialitate semnat de Direcția Patrimoniu, intenția are la bază o cerere depusă la Primărie în luna martie de o firmă (nu este menționată identitatea). Conform legii însă, municipalitatea nu poate oferi direct terenul, ci trebuie să organizeze o licitație publică, unde doritorii se înscriu cu oferta sub anonimat, iar câștigătorul este ales după criteriile stabilite în regulamentul licitației.

  teren licitatie primaria arad brico depot

  Terenul – care este încadrat în intravilanul municipiului, categoria de folosință agricolă – nu va fi vândut însă, ci va fi dat în concesiune câștigătorului, pe o perioadă de 25 ani. Este situat între Brico Depot și sensul giratoriu, având o suprafață de 2418 mp.

  În urma unui raportului de evaluare efectuat de un evaluator autorizat, s-a estimat inițial o valoare minima a redevenței anuale de 1741 euro pentru teren, dar după o verificare suplimentară efectuată de un alt evaluator autorizat, suma a crescut la 3650 euro/an. Astfel, licitația publică ar urma să înceapă de la această sumă.

  Pentru a putea porni licitația, Primăria mai are nevoie și de acordul consilierilor locali, care vor supune la vot proiectul de hotărâre, implicit comisia de evaluare a ofertelor, în viitoarea ședință de consiliu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.