Update Fetiță de patru ani, strivită de o ușă expusă într-un magazin Brico Depot. Poziția oficială a magazinului: „Din fericire, incidentul a fost unul minor și nu a avut urmări grave”

  de Special Arad | 20 January 2022, 9:10 AM | Naţional

  1

  Polițiști orădeni, sub coordonarea unui procuror al Parchetului local, au început cercetări pentru comiterea unei infracțiuni de vătămare corporală din culpă după un incident consumat miercuri, în prima parte a zilei, în magazinul Brico Depot din Calea Aradului.

  Polițiștii orădeni au fost sesizați în urma unui apel primit la 112 că într-un centru comercial din Oradea, la raionul de tâmplărie, o ușă care era expusă pentru vânzare a căzut peste o minoră de 4 ani, din Oradea, cauzându-i leziuni la nivelul feței”, a transmis BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisarul șef Alina Fărcuța.

  Aceasta a precizat, de asemenea, că fetița a fost transportată la spital pentru investigații medicale.

  Potrivit ofițerului, cercetările polițiștilor de la Biroul de Proximitate al Poliției Municipiului se desfășoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar până în prezent nu a fost depusă nicio plângere penală de părinții copilului sau de alte persoane.

  Surse care au fost prezente în magazin arată că incidentul s-ar fi produs deoarece ușa care a căzut peste fetiță nu era asigurată prin ancorare sau prindere.

  Internare pentru supraveghere

  Contactat de BIHOREANUL la puțin timp după incident, dr. Hadrian Borcea, medicul șef al UPU-SMURD Bihor, a informat că fetița a scăpat, din fericire, cu o rană aparent ușoară.

  Fetița este în stare bună, i se fac investigații care încă nu s-au încheiat, se pare că are un traumatism minor la nivelul piramidei nazale. Având în vedere vârsta, probabil va rămâne internată pentru supraveghere 12-24 de ore”, a spus șeful UPU-SMURD Bihor.

  UPDATE

  Redăm, în rândurile de mai jos, poziția oficială a magazinului Brico Depot:

  În ceea ce privește evenimentul petrecut în cursul zilei de 19 ianuarie, în magazinul Brico Depot Oradea, dorim să facem următoarele precizări, nu înainte de a asigura opinia publică că acesta este un incident izolat și că siguranța celor care calcă pragul magazinelor noastre este responsabilitatea noastră prioritară.

  Confirmăm că incidentul a avut loc în raionul de tâmplărie al magazinului, unde una dintre ușile expuse la raft a accidentat, prin cădere, o fetiță prezentă în acel moment în zonă. Din fericire, incidentul a fost unul minor și nu a avut urmări grave. În acest moment, starea de sănătate a fetiței este una bună, monitorizată cu atenție. La rândul nostru, ținem legătura constant cu familia pentru a fi la curent cu starea de sănătate a copilului.

  Dorim să subliniem, în primul rând, că regretăm profund acest incident. Menționăm că am luat de la început toate măsurile pentru a ne asigura că fetița beneficiază de toată îngrijirea necesară la fața locului. Astfel, am solicitat rapid intervenția ambulanței și i-am oferit sprijin imediat, fetița și tatăl acesteia fiind însoțiți de unul dintre colegii noștri la spital, pentru îngrijiri medicale. Ulterior, după aproximativ 2 ore, fetiței i s-a permis să meargă acasă împreună cu familia, cu recomandarea de a fi ținută sub observație în cursul serii și al nopții.

  Vă asigurăm, încă o dată, că în cadrul Brico Depot acordăm o atenție deosebită siguranței clienților noștri, iar toate situațiile care vizează acest subiect sunt tratate cu prioritate.

  În acest moment, a fost deja demarată o analiză minuțioasă a evenimentului și a condițiilor care au dus la acest incident, urmând să luăm toate măsurile aferente ca urmare a investigației. De asemenea, încă de ieri, am oferit întreg suportul nostru autorităților care s-au deplasat la fața locului pentru a analiza situația.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.