Iluminat public de peste 1 milion de lei la Lipova

  imagine cu rol ilustrativ

  Primăria Orașului Lipova a semnat contractul de finanțare pentru un nou obiectiv de investiție: „Reabilitarea și modernizarea iluminatului public în Orașul Lipova, județul Arad”, care se ridică la 1.199.044 lei, sursa finanțării în acest caz fiind Agenția Fondului de Mediu și Bugetul Local.

  În prezent, în urma semnării contractului de finanțare, echipa de implementare continuă cu etapa realizării proiectului tehnic, acestea fiind ultimele etape pentru realizarea documentațiilor necesare, înaintea demarării efective a lucrărilor, care vor fi concretizate înainte de finalul anului 2021.

  Oportunitatea implementării unui astfel de proiect în Orașul Lipova rezultă în primul rând din necesitatea diminuării cantității de energie electrică și implicit a costurilor anuale corespunzătoare cheltuilelilor pentru asigurarea iluminatului public și crearea unui sistem public de iluminat stradal eficient și eficace.

  Consumul anual de energie electrică pentru situația propusă odată cu implementarea proiectului ar ajunge la 19,87 kWh x 4150 ore = 82.460,50 kWh/an (faţă de 407.530,00 kWh/an actual înseamnă o reducere cu 78,98% a consumului), iar costul energiei electrice pentru iluminat public în situaţia propusă ar deveni 82.460,50 kWh x 0,10 euro/KWh = 8.246,05 euro/an, ceea ce înseamnă că ar fi asigurată astfel o economie financiară de 32.506,95 euro/an, respectiv cca. 2.708,91 euro/lună, în condițiile în care sunt îndeplinite toate prevederile și normele pentru un iluminat modern, eficient și de calitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum trebuie sa se simtă locuitorii de pe strada Timișorii din Lipova…care pe caniculă stau cu geamuri închise din cauza prafului ridicat de camioanele ce trec pe așa zisa stradă?

   Cum puii mei sa te f…ă grija pentru iluminat când tu la intrare in oraș ai o asemenea relicvă de stradă. Fiecare nație are conducătorii pe care îi merită.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.