Comuna Gurahonț și satele aparținătoare au, de acum, iluminat public cu LED

  de Special Arad | 1 September 2021, 3:53 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Enel X România, companie membră a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a finalizat lucrările de modernizare a infrastructurii de iluminat public din comuna Gurahonț, județul Arad, și a implementat soluții la cheie bazate pe tehnologie LED, cu performanță energetică ridicată.

  În cadrul proiectului, au fost înlocuite 350 de aparate de iluminat stradal clasice cu unele de ultimă generație, cu tehnologie LED, cu o putere instalată de 57W, respectiv 35W. Sistemul de iluminat a fost modernizat pe străzi cu lungimea totală de aproximativ 14 kilometri, din toate satele comunei Gurahont – Bonțești, Dulcele, Feniș, Honțișor, Iosaș, Mustești, Pescari, Valea Mare și Zimbru -, în beneficiul a 3.000 de locuitori, cu derulare în două etape, prima etapa cuprinzând satele Bonțești și Zimbru.

  „Enel X România pune la dispoziția autorităților locale soluții de eficiență energetică ce cresc considerabil confortul și siguranța oamenilor din comunitătile pe care acestea le administrează. Prin sistemele moderne de iluminat implementate, localitățile devin mai bine organizate, mai sigure, iar nivelul de trai al locuitorilor crește. În plus, echipamentele folosite pentru modernizarea infrastructurii de iluminat stradal pot duce la economii importante la bugetul local, printr-un consum anual de electricitate mai redus și prin costuri operaționale și de întreținere a sistemului mai mici”, a declarat Dorin Petrișor Chisăliță, Head of E-City, Enel X România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.