vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Beneficiile unei lustre LED

    de Special Arad | 21 octombrie 2022, 5:26 PM | Advertorial

    0

    LED-urile au avut reputația de a fi aceste lumini strălucitoare care au luminat întreaga cameră cu o nuanță ciudată de albastru și au cam schimbat aspectul tuturor lucrurilor. Dar acum, tehnologia a schimbat din nou situația. Luminile LED moderne sunt mult mai elegante și pot fi folosite pentru a ilumina practic orice, de la spații de locuit uriașe până la chiar și spații minuscule pentru precizie.

    Dar cel mai bun lucru legat de utilizarea LED-urilor este că aceste lumini consumă doar o fracțiune din cantitatea de energie în comparație cu cele tradiționale cu incandescență. Astfel, chiar dacă vrei să ții luminile aprinse toată noaptea, nu s-ar vedea cu adevărat în facturile de electricitate și astfel nu trebuie să stai mereu cu grijă să apeși pe întrerupător să stingi luminile.

    Hai să vedem, așadar, numeroasele beneficii de a alege lustre LED pentru casa ta.

    Eficiență energetică

    Luminile cu LED sunt cea mai eficientă sursă de iluminare pentru casa ta din punct de vedere energetic. În comparație cu iluminatul tradițional, aceste lustre LED-urile au o eficiență energetică cu 80%-90% mai mare. Acest lucru înseamnă că aproape 80% din energia electrică este transformată în lumină, în timp ce doar 20% este transformată în alte forme de energie, cum ar fi căldura.

    Statisticile arată exact invers în cazul becurilor obișnuite și al luminilor fluorescente, care consumă aproximativ 80% din energia electrică pentru a o transforma în căldură și doar 20% produce lumina pe care o primim. Poți înlocui o lampă fluorescentă de 84 de wați cu lustre LED de 34 de wați și să obții același nivel de lumină.

    Longevitatea produsului

    Cele mai multe lustre LED au o durată de viață considerabil mai mare decât luminile tradiționale. Acest lucru înseamnă, de asemenea, emisii de carbon mai mici. Aceste lumini durează de până la șase ori mai mult decât cele obișnuite și nu trebuie înlocuite frecvent.

    Durata de viață a unor lustre LED este semnificativ diferită de cea a luminior convenționale, care se sting atunci când filamentul se rupe. Durata medie de viață a LED-urilor, în funcție de numărul de ore de eficiență pe care le oferă, este de aproximativ 70% din luminozitatea inițială. În cele din urmă, acestea se sting la sfârșitul acestei perioade.

    Comparativ cu un bec cu incandescență care are o eficiență de 750 până la 2.000 de ore, 8.000 până la 10.000 pentru un fluorescent compact și 20.000-30.000 de ore pentru un bec fluorescent liniar, durata de viață a unui LED alb de mare putere se situează în jurul a 35.000 până la 50.000 de ore eficiente.

    Totuși, această cifră depinde foarte mult de factori precum temperatura și curentul de funcționare. LED-urile se degradează în timp, în cele din urmă.

    Prin urmare, aceste lustre LED-urile reduc foarte mult presiunea asupra cerințelor de iluminat în domenii precum producția industrială, procesele de ambalare și transportul.

    Temperaturi și producție de căldură mai scăzute

    Becurile obișnuite cu incandescență irosesc aproximativ 80%-90% din energia totală sub formă de căldură. aceste lustre LED, spre comparație, rămân reci și, deoarece nu sunt formate din componente din sticlă, nu riscă să se deterioreze din cauza vibrațiilor sau a fluctuațiilor de temperatură.

    Astfel, poți instala cu ușurință lustre LED în tavanul bucătăriei sau în alte încăperi în care temperatura rămâne un pic mai ridicată. De asemenea, acestea pot fi instalate și în locuri precum bazele sportive în aer liber.

    Un alt factor crucial despre luminile LED este faptul că acestea nu produc căldură sub formă de radiații infraroșii, spre deosebire de iluminatul cu incandescență sau de radiațiile ultraviolete. Acest lucru ne permite să instalăm lustre LED în locuri în care încălzirea cauzată de iluminatul obișnuit ar fi cauzat o problemă, cum ar fi în iluminarea unui spațiu care conține obiecte sensibile la lumină, cum ar fi alimente sau textile.

    Dimensiuni și greutate

    LED-urile măsoară de obicei în jur de 3-8 mm în lungime și pot fi folosite singure sau într-un ansamblu. Dimensiunea miniaturală și profilurile joase ale LED-urilor le fac să se potrivească în locuri înguste care nu pot găzdui becuri convenționale și în lustre LED discrete.

    De asemenea, datorită facilităților direcționale, LED-urile servesc eficient la distribuirea uniformă a luminii comparativ cu orice iluminat obișnuit.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.