IKEA cumpără păduri în România

  de - | 17 iulie 2015, 8:34 AM | Naţional

  0

  Grupul suedez IKEA a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în România. Este prima țară în care producătorul de mobilă şi decoraţiuni a devenit proprietar de pădure, potrivit Digi 24.

  IKEA a nu anunţat nici suma, nici vânzătorul. Au comunicat doar că proprietăţile se află în centrul şi nord-estul ţării. Dacă în privinţa banilor e greu de avansat o cifră, în privinţa celui de la care a cumpărat se pot face câteva presupuneri. Există un singur jucător privat care avea în proprietate o asemenea suprafaţă de păduri, universitatea Harvard. Şi această ipoteză capătă şi mai multă consistenţă având în vedere că voia să vândă.

  Planul IKEA pare a fi asigurarea întregului ciclu al producţiei. România devine prima ţară în care producătorul suedez de mobilă îşi va administra propriul fond forestier. Şi promite că va face exploatare sustenabilă.

  Cu această proprietate, grupul suedez ajunge să deţină circa 0,5% din întreaga suprafaţă a pădurilor din România.

  Lemnul ar putea fi folosit local. IKEA are peste 20 de furnizori în România, care fac în principal canapele, fotolii, mese şi scaune.

  Producătorul suedez a avut chiar şi o fabrică proprie, în Suceava, însă a închis-o în urmă cu şapte ani şi a preferat să lucreze cu diverse firme locale. Achiziţiile IKEA în România depăşesc 400 de milioane de euro pe an.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.