sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Hackerii Anonymous la adresa teroriştilor Statului Islamic: „Vă aşteaptă o luptă fără precedent!” (Video)

  de - | 16 noiembrie 2015, 3:40 PM | Internaţional

  0

  Hackerii Anonymous au difuzat un mesaj video în care anunţă începerea unui război împotriva Statului Islamic, după atentatele teroriste de la Paris. Înregistrarea video a fost postată pe canalul Anonymous Chambery de pe Youtube. În adresare, o persoană mascată corespunzător acestor tipuri de mesaje îi avertizează pe atacatorii Statului Islamic asupra consecinţelor care îi aşteaptă. Acesta vorbeşte în limba franceză. „Voi trebuie să ştiţi că noi vă vom găsi şi nu vă vom permite să vă ascundeţi. O să începem o operaţiune amplă împotriva voastră, fără precedent. Aşteptaţi-vă la atacuri cibernetice masive. Războiul a fost anunţat”, a anunţat hackerul. „Poporul francez este mai puternic decât voi şi va ieşi din această teroare încă mai puternic”, a subliniat autorul mesajului, citat de The Telegraph. Este însă neclar de ce înregistrarea nu a fost publicată pe canalul oficial al grupului, precizează sursa.

  Membrii grupării Anonymous poartă în public masca Guy Fawkes popularizată de filmul şi banda desenată V for Vendetta. Masca portretizează o faţă albă, cu un zâmbet subtil şi obrajii roşii, o mustaţă mare, îndreptată în sus la ambele capete, şi o barbă subţire verticală şi ascuţită.   De-a lungul celor 25 de ani de web, au fost tot felul de grupări de hackeri care s-au remarcat. Anonymous este cea care a ajuns la urechile celor mai mulţi oameni. Totuşi, Anonymous este mai degrabă un concept decât o grupare de hackeri, cum consideră mulţi, apărut prin 2003. El presupune existenţa şi dezvoltarea unui organism capabil să ia decizii la nivel global, compus din mai mulţi indivizi aleator răspândiţi, cu identitatea ascunsă, grupaţi la fel de aleator.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.