joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint: „Le-am văzut figurile și i-am „scuturat” puțin din fața televizorului!”

  de Lucian Dănilă | 26 februarie 2021, 3:21 PM | Sport

  0

  Antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint, s-a întors în iarbă după două săptămâni de izolare după ce a fost infectat cu virusul Sars-CoV-2. El a urmărit trei dintre meciurile echipei pe care o antrenează din fața televizorului. Niciunul nu a fost câștigat de gruparea arădeană: o înfrângere în Cupa României la Cluj-Napoca și două remize în Liga 1 cu Chindia și FC Botoșani.

  „Mă bucur să sunt din nou alături de băieți, că am intrat în acea rutină zilnică. Medical am fost foarte bine, am făcut o formă foarte ușoară a bolii, cu excepția primei zile și a primei nopți când am avut simptome de răceală. În rest, 13 zile nu am simțit această infectare. Am suferit, însă, din punct de vedere emoțional. Am fost blocat în casă, am văzut la televizor antrenamentele și meciurile. A fost greu și pentru mine și pentru băieți, mai ales în săptămâna pregătirii meciului cu Botoșani, când responsabili pe teren cu pregătirea au fost Gabi Vasiliu, Cristi Păcurar și Dinu Donca. Chiar aș vrea să le mulțumesc și pe această cale că au venit alături de noi să ne ajute, o fac și în această săptămână și vor veni cu noi și la Mediaș”, a Balint înainte de meciul pe care UTA îl va juca la Mediaș cu Gaz Metan.

  Apoi s-a referit la felul în care se văd meciurile la televizor comparativ cu atunci când se află pe banca tehnică: „Anumite reluări live m-au ajutat să identific anumite problemele. Din prim-planurile jucătorilor mi-am dat seama despre starea psihică a fiecăruia dintre ei. Recunosc că la pauza meciului de la Chindia le-am spus, prin video, că le văd figurile de foarte aproape și ele sunt sugestive. Mi-am dat seama de trăirile pe care le-au avut și am putut să îi scutur puțin, din fața televizorului. Nu mi-aș fi dorit să fac acest lucru, dar oricum a fost ceva constructiv. Mă bucur că au reacționat și au realizat și ei cât contează detaliile de natură psihică și emoțională în randamentul lor pe teren”, a spus Gyuszi Balint.

  Antrenorul echipei UTA a făcut și un scurt bilanț al celor trei partide pe care le-a urmărit din fața televizorului: „În primul rând, mă doare foarte tare eliminarea din Cupa României, dar am trecut deja peste  acel moment nefericit. În ceea ce privește  cele două remize din campionat eu zic că sunt două puncte câștigate. Chiar dacă am avut ocazii importante la Chindia și dacă am fi marcat mai repede poate am fi încercat să și câștigăm, nu trebuie să uităm că am egalat, practic, la ultima fază a meciului. Apoi, împotriva celor de la FC Botoșani, o echipă foarte bună în special de la mijloc în sus, e bun și un punct. dacă am fi profitat mai mult de momentul de posesie și mai ales am fi fructificat măcar una dintre cele două ocazii mare pe care ni le-am creat poate obțineam și mai mult. Este clar că suferim în continuare la atacul pozițional, la finalizare, sunt vechile noastre probleme, dar am încercat și în această săptămână să ne îmbunătățim jocul sub toate aspectele”, a încheiat Balint.

  UTA a plecat în această după amiază spre Mediaș. Meciul cu Gaz Metan se dispută mâine, sâmbătă 27.02.2021, de la ora 12.30 și va fi televizat.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.