Gyuszi Balint: „Îmi era dor de acel sentiment pe care mi-l dă echipa atunci când marcăm”

  de Lucian Dănilă | 5 aprilie 2021, 1:38 PM | Sport

  0

  Gyuszi Balint a fost bucuros aseară. Echipa sa a reușit cea de-a doua victorie pe teren propriu chiar la ultimul meci pe „Neuman” înainte de play-out. Glumă sau nu, echipa a câștigat din an în Paști la Arad, victoria de ieri venind în ziua în care catolicii sărbătoreau Paștele. Ultima victorie a fost tocmai în luna octombrie, cu Chindia.

  După victoria de ieri, UTA a acumulat 36 de puncte și se pregătește de revanșa de la Giurgiu contra Astrei, echipa care a câștigat cu 6-0 la Arad. „Punctele obținute în seara asta sunt uriașe în perspectiva parcursului nostru viitor. Trebuie să-i felicit pe băieți pentru că au demonstrat că putem reacționa după o perioadă dificilă, o perioadă în care inclusiv noi am avut unele discuții în interior, în care – cumva – a trebuit să ne decidem ce ne dorim de la acest meci și apoi de la tot ce înseamnă parcursul nostru viitor și iată că răspunsul lor a fost foarte bun. Practic, dacă îmi permiteți o expresie, în seara asta toată lumea a avut salopeta pe el. Fiecare jucător a muncit, am știut să suferim, ceea ce – cumva – ne caracteriza inclusiv în Liga 2-a. Am avut momente în care am arătat că știm să suferim și am trecut peste momentele dificile. Din punctul meu de vedere, astăzi am arătat bine, chiar foarte bine câteodată. Am marcat două goluri, am mai avut câteva situații de a înscrie și cred că victoria nu poate fi pusă la îndoială. Mi-aș dori să câștigăm trei puncte la Astra, urmează o săptămână destul de scurtă, acum am aflat că vom juca vineri. Avem câțiva jucători cu probleme, mici probleme medicale sau sperăm să fie mici în cazurile lui Benga, Isac și Tomozei”, și-a început declarația Gyuszi Balint.

  UTA nu este la prima victorie cu echipele care cochetează cu play-off-ul. Gruparea arădeană a câștigat pe terenul CFR-ului, echipă aflată pe locul 2, dar a învins și la Botoșani și la Clinceni, pe terenurile unor echipe care sunt cu un picior și jumătate în play-off. Sepsi este și ea calificată în primele șase echipe ale campionatului.

  „Cu toate că rezultatele nu au fost întotdeauna bune și au respectat realitate din teren, eu cred că am demonstrat atât în tur cât și retur că ne putem ridica la nivelul unor echipe foarte bune din campionat. Am câștigat la Cluj, la Dinamo, în condițiile în care Dinamo atunci era pe cai mari, dar am câștigat și la Botoșani, o echipă aproape calificată în play-off. Cred că și acum, în primăvară, am arătat bine în anumite momente, chiar dacă am pierdut anumite meciuri din care, poate, ar fi trebuit să scoatem mai mult”, a continuat Balint.

  UTA se prezenta la meciul cu Sepsi după mai bine de o lună în care nu a marcat. Ultimul gol marcat de arădeni a fost pe data de 27 februarie, la Mediaș. Au urmat trei înfrângeri la „zero” cu CFR, FCSB și Craiova, după care a venit acea pauză de două săptămâni datorată jocurilor echipelor naționale. După o lună și o săptămână fără gol, Balint avea să zică: „Am spus și înainte de meci, îmi era dor de acel sentiment pe care mi-l dă echipa în momentul în care marcăm și mai ales de sentimentul pe care îl trăim în momentul în care un meci se termină cu victorie pentru noi. Dar acum trebuie să ne concentrăm foarte mult pe ce înseamnă pregătirea meciului cu Astra, un meci foarte important împotriva unei echipe care, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să fie în play-off. Iar apoi, bineînțeles, să ne atingem obiectivul pentru play-out. Eu mi-aș dori să avem un parcurs care să ne facă mulțumiți de munca noastră la sfârșit”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.