miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

    Arbitrul finalei Cupei Mondiale răspunde acuzațiilor francezilor. Golul lui Lionel Messi a fost perfect valabil

    de Special Arad | 24 decembrie 2022, 12:36 PM | Sport

    0

    Arbitrul finalei Cupei Mondiale, Szymon Marciniak, a fost atacat în Franța din cauza prestației sale din timpul finalei, în urma căreia „Les Bleus” au ratat câștigarea pentru a doua oară consecutiv a titlului, după ce au pierdut la penalty-uri în fața Argentinei, informează Mediafax.

    Arbitrul Szymon Marciniak a ripostat la acuzațiile francezilor de părtinire și la faptul că ar fi trebuit să anuleze al treilea gol al Argentinei din timpul finalei.

    Oficialul polonez a fost lăudat pe scară largă pentru prestația sa din finala în care Argentina a obținut al treilea titlu mondial, învingând Franța la penalty-uri după o remiză palpitantă de 3-3 în Qatar. Lionel Messi (2) și Angel Di Maria au marcat pentru Albiceleste, în timp ce Kylian Mbappe a reușit un hat-trick remarcabil pentru Les Bleus, loviturile de departajare dovedindu-se în cele din urmă decisive.

    Cu toate acestea, în zilele care au trecut de atunci, prestația lui Marciniak a fost supusă unei analize tot mai amănunțite, în special din partea francezilor. Peste 200.000 de fani francezi au semnat o petiție pentru ca meciul să fie rejucat din cauza unor decizii considerate de aceștia eronate.

    Cea mai notabilă dintre acestea este aceea că al doilea gol al lui Messi – care a dus avantajul Argentinei la 3-2, în reprizele de prelungiri, ar fi trebuit anulat, imaginile din timpul meciului arătând că doi jucători de rezervă se aflau pe terenul de joc în momentul în care căpitanul argentinian a trimis mingea dicolo de linia porții.

    L’Equipe a alimentat spiritele, cu un articol intitulat „De ce al treilea gol al Argentinei nu ar fi trebuit să fie acordat”.

    Marciniak, vorbind la un eveniment de presă cu ocazia primirii sale înapoi în Polonia, a ripostat la comentariile acestora. Scoțându-și telefonul din buzunar, el a declarat: „Francezii nu au menționat această fotografie, în care se poate vedea cum sunt șapte francezi pe teren atunci când Mbappe marchează un gol”.

    Fotografia în cauză pe care părea să o arate era scena în care Mbappe a marcat din penalty pentru a duce scorul la 3-3, în prelungiri.

    „În primul rând, pentru a penaliza această situație ar trebui să afecteze jocul. Care a fost impactul băieților care s-au ridicat și au sărit pe teren?”.

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.