Guvernul are în plan acordarea a încă două zile libere în această lună: 24 și 31 decembrie

  de Special Arad | 3 decembrie 2018, 8:12 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  După minivacanţa de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, şi 1 Decembrie, Ziua Naţională, alte două zile libere ar putea fi declarate în preajma Crăciunului şi a Revelionului.

  Hotârârea ar urma să fie discutată în Guvern. Cutuma a arătat că atunci când sunt zile lucrătoare de legătură între weekend şi zilele de sărbătoare, Executivul a ales să le ofere anagajaţilor o zi de odihnă în plus.

  Prima zi de Crăciun este în 2018 într-o zi de marţi, în timp ce zilele libere legale sunt 25 şi 26 decembrie (marţi şi miercuri). Dacă Guvernul decide să mai acorde o zi liberă de la stat (luni), în ziua de Ajun, românii ar putea avea în total o minivacanţă de 5 zile.

  Aceeaşi situaţie se repetă de Revelion, când ziua de 31 decembrie se află într-o zi de luni. Ea s-ar putea lega cu celelalte zile nelucrătoare, primele din 2019, 1 şi 2 ianuarie, care deschid calendarul sărbătorilor legale din 2019.

  Zile libere 2019. Calendarul sărbătorilor legale în 2019:

  1 ianuarie (marţi) – Anul Nou
  2 ianuarie (miercuri)
  24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor României sau Mică Unire
  26 aprilie (vineri) -Vinerea Mare
  28 aprilie (duminică) – Paştele
  29 aprilie (luni) – A două zi de Paşte
  1 mai (miercuri) – Ziua Muncii
  1 iunie (sâmbătă) – Ziua Copilului
  16 iunie (duminică) – Rusalii
  17 iunie (luni) – A două zi de Rusalii
  15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
  30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei
  1 decembrie (duminică) – Marea Unire
  25 decembrie (miercuri) – Crăciun
  26 decembrie (joi) – Crăciun

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.