vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Germania la răscruce. Huawei poate fi exclusă de la implementarea rețelelor 5G

  de Special Arad | 25 ianuarie 2020, 2:23 PM | IT

  0

  (foto: mediasat.info)

  Potrivit surselor agenției de presă Reuters, cancelarul Angela Merkel se va întâlni cu reprezentanți ai conservatorilor – din care face parte – pentru a decide definitiv dacă va susține sau respinge propunerea social-democraților – parte a coaliției guvernamentale – care solicită indirect expulzarea Huawei din domeniul rețelelor 5G.

  În urma evenimentelor legate de interdicția impusă de Statele Unite, mai multe țări au început să evalueze posibilitatea de a exclude pe Huawei de la construcția de infrastructuri 5G. SUA derulează o campanie de convingere a aliaților din Uniunea Europeană și nu numai, pentru a elimina Huawei de la implementarea rețelelor 5G. Conform HDBlog, sunt invocate motive legate de securitatea fiecărei țări și unor organizații supranaționale (precum NATO). Germania, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie și celelalte țări membre NATO vor decide dacă vor acorda companiilor chineze dreptul de a lucra la rețelele lor 5G.

  Uniunea Europeană ar trebui să decidă până miercurea viitoare noi orientări cu privire la infrastructura de rețea 5G. Potrivit acestora, fiecare stat are dreptul de a limita sau de a exclude complet furnizorii considerați cu risc ridicat, cel puțin pentru componentele de bază și mai sensibile.

  Când vorbim de „furnizori cu risc ridicat”, nume sau țări nu sunt menționate în mod explicit, dar referința este în mod clar la Huawei, ZTE și, în general, la companiile și componentele din China. Problema este bine cunoscută: SUA a observat că, potrivit legislației actuale, companiile chineze de telecomunicații pot fi obligate să colaboreze cu guvernul chinez, de exemplu să efectueze acțiuni de spionaj ale cetățenilor puterilor străine.

  Nu e greu de ghicit cine va profita de acest lucru. Samsung este în poll-position pentru rețelele 5G. Compania sud-coreeană a demonstrat acest lucru pe teren propriu, unde rețeaua 5G are acoperire națională, dar și în alte țări, cum ar fi SUA. Samsung are deja lansate și foarte multe telefoane 5G iar multe dintre ele sunt comercializate și în SUA.

  Tehnologia 5G va juca un rol fundamental în viitorul comunicațiilor și mai ales a celor militare. Un motiv în plus ca statele europene și aliați ai SUA, să se asigure că infrastructura de rețea nu are puncte slabe care ar putea favoriza o țară, cum ar fi China.

  Guvernul german își propune să consolideze regulile și cerințele de siguranță pentru toți furnizorii fără a exclude unul specific. Dar tendința pare de a fi de expulzare a companiilor din țări fără supraveghere constituțională. Pe scurt, Germania este la răscruce și decizia sa de renunța sau nu la prezența Huawei ar putea avea implicații pentru întreaga Uniune Europeană.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.