vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Germania își va reduce dependența față de gazul Rusiei

  de Special Arad | 27 februarie 2022, 7:01 PM | Internaţional

  0

  Germania vrea să-și reducă dependență de gazele rusești și accelerează planurile care vizează construirea a două noi terminale pentru gaze naturale lichefiate. De asemenea, îşi va majora rezervele de gaze naturale, a declarat cancelarul Olaf Scholz, relatează Reuters.

  Vom face mai mult pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie a ţării noastre”, le-a spus cancelarul Olaf Scholz parlamentarilor reuniţi într-o sesiune extraordinară a Bundestagului dedicată crizei din Ucraina.

  Trebuie să ne modificăm politicile pentru a răspunde la dependenţa noastră de importurile provenite de la un singur furnizor de energie„, a adăugat Olaf Scholz.

  Germania este presată de mai mult timp de alte state din Occident pentru a deveni mai puţin dependentă de gazele ruseşti, însă planurile Berlinului de a închide toate centralele nucleare, până în 2024, şi toate termocentralele pe cărbune, până în 2030, au restrâns foarte mult opţiunile disponibile.

  La începutul acestei săptămâni, autorităţile germane au suspendat procedurile de autorizare a gazoductului Nord Stream 2, un proiect de 11 miliarde de dolari care ar fi urmat să dubleze livrările de gaze naturale ruseşti în Germania, tot ca răspuns la acţiunile Rusiei în Ucraina.

  Evenimentele din ultimele zile ne-au arătat că o politică energetică responsabilă şi orientată spre viitor este decisivă nu doar pentru economia şi mediul nostru. Este decisivă şi pentru securitatea noastră„, a subliniat duminică Olaf Scholz. Cu cât mai repede Germania îşi poate extinde capacităţile de generare a energiei regenerabile cu atât mai bine, a mai spus cancelarul german.

  În plus, Germania îşi va majora capacităţile de stocare de gaze naturale cu două miliarde de metri cubi via opţiuni pe termen lung şi va cumpăra cantităţi suplimentare de gaze naturale de pe pieţele mondiale în cadrul unor acţiuni coordonate cu Uniunea Europeană, a anunţat Olaf Scholz.

  Germania are capacităţi subterane de depozitare de gaze naturale cu un volum total de 24 de miliarde metri cubi însă în prezent acestea sunt la un grad de umplere de 30%, potrivit datelor asociaţiei Gas Infrastructure Europe, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

  Olaf Scholz a mai anunţat duminică faptul că Germania va construi rapid două terminale pentru gaze lichefiate la Brunsbuettel şi Wilhelmshaven. Cancelarul german şi-a exprimat sprijinul pentru construirea de terminale de gaze lichefiate încă de pe vremea când era ministru al Finanţelor în precedentul Guvern, însă până acum nu s-au înregistrat progrese semnificative.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.