Germania anunță că va tăia imigranților accesul la ajutor social

  de Special Arad | 4 septembrie 2014, 11:22 AM | Internaţional

  0

  Germania și-a anunțat planurile de a tăia accesul la ajutoare sociale imigranților din alte țări din Uniunea Europeană. Susține că abuzul de ajutoare sociale a reprezentat o problemă tot mai mare în ultimul an.

  Printr-o propunere aprobată de cabinet miercuri, Germania ar putea expulza cetățenii UE care nu și-au găsit loc de muncă în țară după șase luni sau pe cei care se descoperă că au abuzat de sistemul de ajutor social. Situația e similară în Marea Britanie, care și-a înăsprit regulile de securitate socială pentru a stopa „turismul pentru ajutor social”.

  Planul restrânge și accesul la ajutorul de stat pentru copii, care va fi primit doar de cei cu număr de identificare, pentru a împiedica familiile să ceară ajutor pentru copiii lor în mai multe țări sau pentru copii inexistenți. Cei care se descoperă că au falsificat documente în acest scop vor avea interdicție în țară timp de cinci ani. Politicienii din opoziție spun că o astfel de interdicție ar interfera cu politica UE de liberă circulație, care are reguli stricte în legătură cu libertatea de mișcare în cadrul Uniunii.

  Propunerea n-a fost încă aprobată de Parlament, dar cum coaliția cancelarului german Angela Merkel e majoritară, are mari șanse să fie aprobată.

  Aceste planuri sunt o reacție la ridicarea restricțiilor pentru imigranții din România și Bulgaria în ianuarie, din cauza temerii că cetățenii din țările sărace vor veni în țările mai bogate din UE ca să profite de sistemul de ajutor social. Mai multe orașe germane s-au plâns în legătură cu migrația săracilor – mulți dintre ei romi din cele două țări est-europene – care locuiesc în condiții mizere și nu reușesc să-și găsească de lucru și astfel abuzează de ajutorul social.

  Sursa: Vice România

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.