marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gala Elitelor Arădene revine cu ediția numărul 3: concert Paula Seling, expoziții de artă Sever Frențiu și Bogdan Țigan

  de Raluca Medeleanu | 11 martie 2024, 1:45 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Gala Elitelor Arădene ajunge la ediția cu numărul 3, urmând să fie organizată la Palatul Cultural, în 23 martie, de la ora 19:00. Pe lângă momentul de premiere a șase personalități arădene, desemnate de două jurii, de la UAV și UVVG, evenimentul va oferi și momente artistice, dintre care Paula Seling fiind cap de afiș.

  „Mulțumim partenerilor fără de care nu ar fi putut să se desfășoare niciuna dintre ediții, anume mediul academic al celor două universități, Universitatea Aurel Vlaicu și Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, Primăria Arad, în frunte cu domnul primar, și bineînțeles Filarmonica Arad, de asemenea Consiliului Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad. Din acest an ni s-a alăturat și Asociația Emera în organizarea evenimentului.

  Ne-am propus ca pe lângă cele șase premii care se acordă, a căror valoare a crescut la 6000 lei, să încercăm să promovăm valorile Aradului prin tot ceea ce putem să facem în cadrul acestui eveniment. În acest sens, pe latura artistică, primul moment al galei va fi susținut de către doamna Geanina Giblak, care este din Arad, urmând ca celelalte două momente artistice să fie susținute de doamna Paula Seling, încercând prin aducerea artiștilor de prestigiu din România ca să ridicăm nivelul galei pe latura artistică. De asemenea, Asociația Emera organizează expoziția colecției de pictură «Renașterea», care este semnată de către artistul plastic Bogdan Țigan, din Arad, expoziție care va fi la parter și va cuprinde un număr de 12 lucrări, care vor putea fi vizionate în intervalul orar 17:00 – 21:00. Tot cu acest prilej, la etajul Palatului Cultural va fi o altă expoziție, semnată de pictorul Sever Frențiu, care nu cred că mai necesită a fi prezentat, expoziție care va cuprinde tot 12 lucrări”, a spus Nicolae Iancu, reprezentantul Consiliului pentru Elitele Arădene – gruparea de asociații responsabile cu organizarea evenimentului.

  Participarea se va face pe bază de invitație (cu excepția vizionării expozițiilor de artă), capacitatea sălii, în modul în care sunt aranjate mesele, fiind de 260 persoane.

  Câte 6000 lei pentru fiecare premiu

  Dacă anul trecut s-au acordat 7 premii, în valoare de 5000 lei fiecare, anul acesta lipsește Premiul GEA pentru tineri, însă suma a ajuns la 6000 lei per restul premiilor. Cele șase premii sunt după cum urmează:

  Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești (câștigătorul din 2022 a fost prof. Ștefan Walter Hell, iar cel din 2023 a fost inventatorul Dănuț Sobol).

  Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat (în 2022: prof. univ. dr. Gheorghe Constantin Păcurariu; în 2023: Monica Fufezan).

  Premiul Ștefan Augustin Doinaș – pentru performanțe deosebite în educație (în 2022: diplomatul Radu Homescu; în 2023: HC Josef Wolf).

  Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte (în 2022: prof. univ. dr. Marius Grec; 2023: scriitorului Ovidiu Pecican).

  Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale (în 2022: prof. univ. dr. Anca Hermenean; în 2023: prof. univ. dr. Ștefan N. Constantinescu).

  Premiul Francisc Von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului (în 2022: Flavius Domide; în 2023: Mirco Maschio).

  Pentru desemnarea câștigătorilor ediției acestui an, primele trei dintre categorii au fost jurizate de o echipă academică de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, iar restul celor trei de către o echipă academică de la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad.

  „Într-o epocă în care rapiditatea și cantitatea par să umbrească excelența și performanța, într-un timp în care individualismul înflorește peste celebrarea realizărilor comune, dorim să aducem o schimbare revitalizantă în comunitatea noastră. Suntem inspirați de spiritul arădenilor din trecut, care știau că împreună putem atinge culmi mai înalte decât individual, prin încurajare, recunoaștere și susținere. Acesta este fundamentul pe care construim evenimentul nostru. Ne asumăm misiunea de a descoperi și sărbători membrii comunității noastre, cei care, prin contribuțiile lor au modelat societatea arădeană și poate în ultima vreme au rămas în umbră. De asemenea, recunoaștem pe cei care au pus deoparte individualismul, contribuind la construcția unei noi realități comunitare. Ne dorim ca acest eveniment să fie o oază de armonie și unitate, un moment în care tumultum cotidian se oprește pentru a celebra revederea, realizările și unitatea arădeană. Vrem să fie un izvor de energie pentru cei ce se străduiesc să exceleze și, uneori, se îndoiesc de sensul eforturilor lor”, transmite Consiliul Elitelor Arădene.

  Evenimentul este organizat de asociațiile Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020, Casa cu Lacăt și Asociația Emera, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, sub egida Marii Loji Naționale din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad.

   

  • Citește și: La Gala Elitelor Arădene 2023 au fost premiați cei care sunt considerați „ceea ce este mai bun, mai valoros” din Arad | Foto • Video · Special Arad

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sper ca în echipa academică de la Universitatea Aurel Vlaicu să nu facă parte Lile Ramona (rector) şi Liviu Vasile Andrei (decan) deoarece sunt amândoi cu cartonaş roşu din partea Ministerului datorită faulturilor-plagiat comise în etapele anterioare iar dacă vor apărea pe terenul de joc (la gala elitelor ) să fie huiduiţi precum merită !

   +16 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.