joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bogdan Țigan, premiat la Festivalul „New Wave” pentru scenografie – pictură live în „Frumoasa călătorie a urșilor panda”

  de Tomck@t | 24 iunie 2024, 6:30 PM | Cultură

  0

  (foto: New Wave Theatre International Festival)

  „Frumoasa călătorie a urșilor panda” (de Matei Vișniec), în regia lui Tapasztó Ernő, primul spectacol de teatru în limba română din Ungaria, producţie a Teatrului Românesc Carousel din Gyula, a „încasat”, de curând, primul premiu. La cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Teatru „New Wave”, organizat de Teatrul de Vest din Reșița, pictorul și totodată scenograful spectacolului, arădeanul Bogdan Țigan, a obținut Premiul „Cea mai bună scenografie – pictură live”.

  În spectacolul jucat de arădeanca Alexandra Tapasztó și orădeanul Richard Balint, care a avut premiera în luna aprilie, în orașul maghiar Gyula (citește cronica Special Arad AICI), artistul arădean Bogdan Țigan îi pictează pe cei doi protagoniști în timp real, pe tot parcursul spectacolului, sugerând astfel că povestea prinde contur în timp ce e povestită. Pictura în plin proces de creație este proiectată în spatele scenei și este completată în stil pop art cu elemente care înlocuiesc obiectele scenice, un călcător, o țigară, o colivie, o rochie, un saxofon, decupaje plasate ingenios pe pictură în momentele cheie, precum niște magneți pe frigider.

  „Mulțumim Festivalului Internațional de Teatru New Wave și Teatrului de vest Reșița! La cât mai multe împreună cu Teatrul Carousel! Mulțumesc echipei pentru încredere și sprijin: Tapasztó Ernő, Alexandra Tapasztó, Richard Balint, Gheorghe Mureșan și Ioan Horga. Spectacolul acesta poartă o emoție aparte și cred că de fiecare dată când se joacă, deși unele lucruri sunt mereu altfel, acea emoție se păstrează. Vă așteptăm la următoarea reprezentație!”, a scris Bogdan Țigan într-o postare pe Facebook.

  Bogdan Țigan, premiat la Festivalul New Wave pentru scenografie - pictură live în Frumoasa călătorie a urșilor panda

  Tapasztó Ernő are dublu motiv de bucurie

  „Frumoasa călătorie a urșilor panda” nu este singurul spectacol în regia lui Tapasztó Ernő care a fost premiat la Festivalul Internațional de Teatru „New Wave” din Reșița.

  Actorul Farkas Tamás de la Tabán Táncegyüttes din Békéscsaba și colaborator Aradi Kamaraszínház a primit Premiul „Cea mai bună coregrafie”, pentru spectacolul „Slugă la doi stăpâni” (de Carlo Goldoni), în regia lui Tapasztó Ernő.

  Farkas Tamas, premiat la Festivalul New Wave pentru Cea mai bună coregrafie - Slugă la doi stăpâni

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.