joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  După fuga lui Cherecheș, șefii demiși din Poliție sunt tot șefi

  de - | 4 decembrie 2023, 7:18 PM | Naţional

  0

  Șefii din poliție eliberați din funcții după scandalul fugii din țară a lui Cătălin Cherecheș sunt tot șefi, dar în alte structuri ale Ministerului de Interne.

  Concret, ei nu au pierdut mai nimic după ce au fost sancționați prin aceste demiteri. Astfel, fostul șef al IPJ Maramureș, Mihai Gherman, criticat de ministru pentru că și-a luat concediu în perioada în care Cătălin Cherecheș a fugit din țară, a ajuns după demitere adjunct la IPJ Vaslui, potrivit Digi24.

  Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, este acum la dispoziția ministrului de Interne și așteaptă să îi fie trasate noi sarcini tot în cadrul structurii din care face parte.

  Doi dintre adjuncții lui au fost demiși și ei. Marius Vizitiu este acum director la Direcția de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, iar Daniel Mânca este acum director la Direcția de Administrare și Logistică.

  Se ajunge la astfel de situații pentru că legea care stabilește statutul polițistului spune că un polițist nu poate fi dat afară din sistem decât atunci când e pus sub acuzare și există o sentință definitivă în cazul lui în acest sens.

  Până atunci, toți polițiștii față de care se iau măsuri de sancționare după diverse scandaluri rămân în poliție, chiar dacă ajung să primească salarii mai mici, iar mulți dintre ei ajung să se pensioneze dacă vârsta le permite.

  sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.