duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cătălin Cherecheș va fi extrădat din Germania în România

  de - | 13 martie 2024, 5:51 PM | Internaţional

  0

  Judecătorii Tribunalului Regional din München au decis, miercuri, că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi extrădat în România pentru executarea pedepsei. Fostul edil a fost condamnat, anul trecut, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, potrivit Europa Liberă.

  Fostul primar Cătălin Cherecheș va rămâne în arest, în Germania, până la transferul său în România.

  Instanța regională superioară a dat curs unei solicitări a Parchetului General din München, care ceruse extrădarea pe baza unui un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel din Cluj pe 24 noiembrie 2023.

  La aceeași dată, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv pe Cătălin Cherecheș la închisoare cu executare. Mandatul european de arestare a fost emis pentru că fostul primar din Baia Mare a fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței.

  Judecătorii din Munchen nu au luat în considerare condițiile de detenție care îl așteaptă pe Cătălin Cherecheș în România – acesta fusese unul dintre motivele invocate de avocații săi care s-au opus extrădării.

  Punerea în aplicare și organizarea extrădării este acum responsabilitatea Parchetului General din München și va avea loc în scurt timp, spun procurorii germani, pentru Europa Liberă România.

   

  Citește și: Cherecheș neagă că s-ar fi opus arestării. Cum explică sângele de pe față din momentul reținerii · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.