Frumuşeni intră în scenariul roşu, Bârzava în scenariul galben, iar Igneşti scapă de restricții

  de Special Arad | 15 septembrie 2021, 2:46 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Frumuşeni

  Alături de Hotărârea nr. 141/15.09.2021 (obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, cu potențial de aglomerare, vezi aici), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat astăzi și două hotărâri pornind de la modificările de incidențe în anumite localități.

  Frumușeniul va sta 14 zile în scenariul roșu, cu restricțiile aferente depășirii incidenței 4/mia de locuitori, iar suplimentar, până când incidența va scădea sub 3,5, în weekend magazinele se vor închide la ora 18 și circulația persoanelor va fi interzisă de la ora 20.

  Ce înseamnă scenariul roșu

  Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

  – este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte
  – sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale
  – este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor
  -activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile;
  – este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

  Bârzava – în scenariul galben

  Bârzava a trecut de incidența 2/mia de locuitori, asta însemnând că a intrat în scenariul galben și timp de 14 zile se aplică restricțiile aferente.

  Ce înseamnă scenariul galben

  Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1,5 şi 3 cazuri detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, au prioritate să meargă la şcoală preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

  Alte reglementări în scenariul cu risc mediu:

  – organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

  – sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale

  – activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00—22,00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

  – activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00—23,00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori

  – activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

  Situația arată din ce în ce mai rău! Vezi câte cazuri noi sunt în Arad și cât este rata de infectare

  Incidența a scăzut la 0 la Ignești

  La Ignești, pentru că incidența a scăzut la 0, se suspendă restricțiile suplimentare de weekend. Acolo rămân însă în vigoare restricțiile aferente depășirii pragului 4/mia de locuitori ce se impun timp de 14 zile, până la finalul perioadei instituită printr-o hotărâre a CJSU anterioară, anume 27.09.2021.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.