Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, cu potențial de aglomerare

  de Special Arad | 15 septembrie 2021, 1:56 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat Hotărârea nr. 141/15.09.2021, prin care se instituie, începând cu data de 16.09.2021, obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise din Județul Arad, de genul piețelor, târgurilor, bâlciurilor, talciocurilor, spațiilor comerciale, stațiilor pentru transportul în comun, fără a se limita la acestea, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare și unde nu se organizează controlul epidemiologic la accesul în perimetru.

  Obligativitatea purtării măștii de protecție devine din nou valabilă pe o rază de 100 de metri și în jurul unităților de învățământ din Județul Arad, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

  „Comitetele locale pentru situații de urgență din unitățile administrativ-teritoriale din Județul Arad au obligația identificării spațiilor publice deschise unde se impune purtarea măștii de protecție și informării populației prin toate mijloacele avute la dispoziție, prin mijloacele mass-media, prin afișare fizică în locurile respective, precum și pe internet (pagini web ale primăriilor, conturi oficiale pe rețelele de socializare)”, se arată în comunicatul Prefecturii.

  „Am decis să implementăm și în județul nostru obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise cu potential de aglomerare. Este o măsură temporară, lăsată de hotărârea de guvern la latitudinea comitetelor județene pentru situații de urgență, fiind luată din cauza creșterii constante a numărului cazurilor de infectare și implicit a incidenței COVID-19 la nivelul județului și a unor localități. În Municipiul Arad, de exemplu, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad raportează astăzi o incidență de 1,04 cazuri/1000 de locuitori, la 184 cazuri active, în timp ce în urmă cu două săptămâni, la începutul lunii septembrie, se raporta o incidență de 0,45 la 80 de cazuri active. Sperăm să nu ajungem în situația de a implementa restricțiile mai dure prevăzute în legislație în multe localități. De aceea este important să adoptăm o atitudine preventivă, să purtăm masca de protecție și în locurile aglomerate din exterior și, bine-nțeles, să ne vaccinăm. Întăresc încă o dată apelul la vaccinare, aceasta fiind calea cea mai sigură pentru prevenirea contactării virusului, diminuarea numărului de cazuri grave și implicit ridicarea presiunii asupra sistemului medical. În calitate de Prefect al Județului Arad transmit cadrelor medicale ce activează în spitalele arădene succes în lupta cu virusul și multă putere de muncă pentru a depăși cât mai repede acest nou episod de creștere a numărului cazurilor de COVID-19”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.

  Este valabilă, în continuare, și obligația purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ,,Comitetele locale pentru situații de urgență din unitățile administrativ-teritoriale din Județul Arad au obligația identificării spațiilor publice deschise unde se impune purtarea măștii de protecție și informării populației.”

   Deci dam o hotarare de azi pe maine si in 16.09 ora 00:51 pe siteul oficial al Primariei Arad nu exista niciun comunicat care sa faca referire la aceasta hotarare. Cata incompetenta si ignoranta e la Consiliul local si Primarie?

   Ei ma obliga sa port masca si imi dau amenda daca nu o port, dar lor nu le da nimeni ca nu isi fac treaba pana la capăt? De ce nu identifica clar spatiile publice unde vor purtate mastile? De ce nu anunta si pe siteul Primariei?

   Daca nu postati comentariul înseamnă ca le tineti spatele si sunteți mana in mana cu Primaria si Consiliul Local.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.