Franța începe relaxarea carantinei

  de Special Arad | 25 noiembrie 2020, 8:14 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Începând din acest weekend, Franţa va începe să relaxeze carantina impusă pentru a controla răspândirea temutului coronavirus SASR-CoV-2.

  Până la Crăciun, magazinele, teatrele şi cinematografele ar putea fi redeschise, iar cetățenii vor putea să îşi petreacă sărbătorile alături de restul familiei lor, a declarat preşedintele Emmanuel Macron, relatează Europa FM, citând Reuters.

  Înt-un mesaj televizat adresat naţiunii, liderul de la Paris a spus că perioada cea mai dificilă a celui de-al doilea val al pandemiei a fost depăşită. Totuși, restaurantele, cafenelele şi barurile vor rămâne închise până la 20 ianuarie.

  ”Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita un al treilea val, să facem totul pentru a evita o a treia carantină”, a insistat Emmanuel Macron.

  Campania de imunizare împotriva COVID-19 ar urma să înceapă la sfârşitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie, mai întâi cu persoanele cele mai vârstnice şi vulnerabile în fața infectării. Vaccinarea nu va fi obligatorie, a ținut să precizeze preşedintele.

  Franța s-a aflat în carantină naţională din 30 octombrie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.