Update 2Juniorii echipei UTA au rezistat doar o repriză la Satu Mare!

  de Lucian Dănilă | 7 May 2014, 1:06 PM | Sport

  0

  Caz incredibil legat de clubul FC UTA. Cel care se erijează în afi patronul clubului, Adrian Marțian, nu vrea să-și lase echipa să evolueze în meciul de la Satu Mare, acesta dorind să trimită juniorii la meci!

  Până la ora 12, deși meciul este la ora 17, juniorii nu aveau asigurat un mijloc de transport la Satu Mare. Seniorii – marea majoritate a acestora – se află de ieri la Satu Mare, cu dorința de a juca, cu echipament, dar fără legitimații pentru că au fost reținute la Arad de Marțian și servitorul acestuia, Dorin Micșa, care profită astfel de faptul că este administratorul special al clubului.

  Culmea, acest meci dintre Olimpia și UTA a trezit interesul Federației pentru că a fost blocat la aproape toate casele de pariuri! Au intervenit repede atât președintele FRF, Răzvan Burleanu, cât și secretarul general Gheorghe Chivorchian. Când au aflat povestea din interiorul clubului arădean, aceștia au dat dispoziție observatorilor de la această partidă să accepte ca arădenii să evolueze pe baza buletinelor de identitate, iar ca organizatori de competiții și celelate rubrici unde sunt bifați oficialii grupării, să fie trecute nume din rândul jucătorilor!

  „Este incredibil ceea ce se întâmplă. Este caz unic în istoria fotbalului. Am venit la Satu Mare pe banii noștri, vrem să ne respectăm meseria, vrem să jucăm dar nu suntem lăsați. I-am propus lui Adrian Marțian să renunțăm a fi plătiți pe luna iunie doar pentru a ne lăsa să jucăm, dar nu a vrut. El care nu ne-a plătit din noiembrie… Mă întreb și eu oare de ce nu ne lasă. Meciul a fost blocat la toate casele de pariuri. Un meci este blocat atunci când se pariază sume mari, foarte mari… Ce să înțelegem noi aici. De ce are Marțian interesul să trimită juniorii pentru a pierde sigur acest meci? Noi, și juridic, până la vară suntem UTA, or nu poate cineva ca Marțian să vină și să murdărească la modul acesta un asemenea simbol”, spune Bogdan Apostu, atacantul grupării arădene.

  El a continuat prin a povesti cum a intervenit președintele FRF, Răzvan Burleanu, în acest caz. „Ne-a sunat și de la federație. S-a vorbit cu Răzvan Burleanu, cu Gheorghe Chivorchian, care s-au interesat de meci pentru că a fost blocat la casele de pariuri. Cum este un caz special, Burleanu a dat dispoziție să fim lăsați să jucăm pe baza actelor de identitate!”, spune Apostu.

   

  UPDATE: Juniorii au plecat spre Oradea cu un microbuz, care în cazul în care marțian nu plătește în orașul de pe Criș se va întoarce înapoi! trecând peste acest detaliu, 13 juniori sunt acum în drum spre Satu Mare, iar Oltean și Ardelean – jucătorii care s-au dezis de grup – se află în mașina lui Dorin Micșa, și ei în drum spre Satu Mare. „Eu îi înțeleg și pe părinți și pe juniori că vor să joace, dar nu cred că așa ar trebui să se întâmple lucrurile. Și eu am fost junior și pentru a evolua la echipa mare a trebuit să muncesc mult, să arăt ceva celor care își puneau încrederea în mine, or juniorii de la UTA nu prea au arătat asta la niciun nivel…”, a continuat Apostu.

  UPDATE 2: 

  UTA a evoluat în cele din urmă cu juniorii, în timp ce seniorii au luat loc în tribună. Gaica i-a trimis în teren pe: Stanciu – Bocşa, Fl. Ardelean, Opirlescu, N. Oltean – A. Lazăr, D. Dan, A. Simion, Denuţ – Trabalka, Macovei.

  Tinerii arădeni au rezistat o repriză, fără a pune probleme gazdelor, iar la vestiare s-a intra cu scorul de 0-0. Imediat după pauză, în minutul 53, Boştină a deschis scorul. Apoi, în ultimul sfert de oră, sătmărenii au mai înscris de trei ori prin Lemac minutul 73, Boştină minutul 77 şi iar Lemac minutul 85.

  Gaica a declarat că „echipa a făcut un joc bun în prima repriză, dar am căzut după pauză. Gazdele nu m-au impresionat, mai ales în prima parte, dar poate altfel s-ar fi motivat dacă jucau contra echipei de seniori a noastră”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.