Ford Craiova reia activitatea cu 3.000 de angajați. Alți trei mii rămân în șomaj tehnic

  de - | 4 mai 2020, 8:41 AM | Naţional

  0

  Aproximativ 3.000 de oameni își reiau munca începând de astăzi, luni, 4 mai. Compania a anunţat că produce măşti şi viziere pentru toţi angajaţii şi că va recurge la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent.

  Ford reia producţia etapizat, într-un singur schimb de tură. Ford a anunţat într-un comunicat remis presei că va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa.

  „Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei”, se arată în comunicat.

  Compania Ford a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora.

  „În Craiova, Ford plănuieşte să reia producţia etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare, începând cu data de 4 mai 2020. În uzina de la Craiova lucrează, în total, în jur de 6.200 de angajaţi.

  Angajaţii vor fi anunţaţi de către supervizorul/team leader-ul lor dacă este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în şomaj tehnic, în baza unei decizii formale”, se mai arată în comunicatul Ford.

  Pentru a putea intra în uzină, angajaţii trebuie să completeze zilnic un formular online de autoevaluare a sănătăţii.

  Citiți mai multe detalii cu click AICI

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.