sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Finanțări nerambursabile pentru străzi, puncte termice, parcări inteligente și un liceu din Arad

  de Raluca Medeleanu | 8 februarie 2023, 1:54 PM | Administraţie

  0

  Primarul Călin Bibarț a prezentat proiectele finanțate prin fonduri guvernamentale și europene care au început sau vor începe în perioada următoare în municipiul Arad.

  Prin programul Anghel Saligny, Primăria Arad va asfalta 9 străzi care sunt la ora actuală din pământ. Vorbim despre o investiție de 10.454.537 lei prin care se vor asfalta străzile Digului, Vulturilor, Lucernei, Măcieșului, Furnicii (Tronson I și II) precum și străzile Dr. Gheorghe Șerban (Tronson I și II), Dr. Lazăr Augustin, Dr. Mihail Mărcuș și Str. Dumitru Bagdasar. De asemenea, cu această ocazie se vor efectua lucrări și la rețeaua de canalizare, investiție care se ridică la 7.493.392 lei. Lucrările ar urma să înceapă la finele acestui an sau cel târziu la începutul lui 2024.

  Tot prin Anghel Saligny se va realiza și un drum de acces în Zona Industrială Vest, investiția ridicându-se la 5,3 milioane de lei.

  În ceea ce privește finanțarea europeană, Primăria a câștigat proiectul de reabilitare termică a clădirii Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

  Municipalitatea dorește să continue accesarea de fonduri europene pentru lucrările de modernizare a mai multor puncte termice din municipiu. Lucrările de la punctul termic „Macul Roșu” sunt în punctul de a fi recepționate, iar la finalul acestui an ar urma să fie finalizate și punctele termice PT 5 Grădiște, PT 2 Lac, PT Pasaj, PT 6 Vânători și PT Ocsko Terezia.

  „Vom încerca să obținem finanțări europene sau guvernamentale pentru aceste investiții astfel încât să nu punem presiune pe bugetul local. Sunt necesare sume foarte mari pentru a putea moderniza cât mai mult din rețelele de termoficare existente, care așa cum știți sunt foarte vechi”, a spus Bibarț.

  Tot prin PNRR a fost aprobat și proiectul „Soluții de parcare inteligentă”, în valoare de 2.888.000 lei, prin care se va implementa un sistem electronic atât la nivelul parcărilor din zonele rezidențiale din cartiere, cât și pe străzile din centru. Sistemul va avea inclusiv o aplicație care va indica locurile de parcare libere din oraș.

  „La începutul săptămânii viitoare voi fi la București, prilej cu care vom semna și contractul de finanțare pentru reabilitarea clădirii de pe Posada în care funcționează Liceul German. Vorbim despre o investiție de aproape 1,8 milioane de euro. Tot atunci, la Ministerul Mediului, voi semna și contractul de finanțare pentru amenajarea celor două sute de insule ecologice digitalizate de 2,4 milioane de euro”, a mai spus Bibarț.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.