luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fetița cu hepatită a fost operată! Un tânăr în vârstă de 17 ani i-a salvat viața

  de Special Arad | 1 mai 2022, 9:46 AM | Naţional

  0

  A primit ficatul de la un adolescent de 17 ani, nu de la mamă, din cauza bolii ereditare de care suferă. Medicii sunt optimiști, iar acum starea copilei este stabilă.

  Donatorul, tânărul de 17 ani care era în moarte cerebrală după ce suferise un politraumatism cranian, a salvat încă patru vieți în afară de cea a fetiței. Inima lui, de pildă, a ajuns la o tânără de 16 ani din Giurgiu, care suferea de insuficiență cardiacă în stadiu avansat. Transplantul a avut loc la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureș. A fost primul transplant cardiac efectuat anul acesta la unitatea medicală din Târgu Mureș. Specialiștii clinicii au prelevat anterior inima tânărului la Spitalul din Sfântul Gheorghe.

  Părinții Rebecăi, fetița de 5 ani care a făcut transplantul de ficat la Institutul Fundeni, au povestit pentru Digi24 cum a debutat boala Wilson* cu care a fost într-un final diagnosticată, dar și cum au primit vestea că este nevoie de un transplant.

  Dintr-odată a prezentat dureri abdominale, urina mai închisă la culoare, a vomat o dată acasă. Când am ajuns la spital, în apropiere de orașul nostru, ni s-a spus că are hepatită A, a zis că o să treacă repede, se tratează, nu e nimic grav. Majoritatea copiilor o fac la vârsta asta. Nu a răspuns la tratament, starea ei s-a mai agravat pe parcurs. De ieri (vineri – n.r.) am aflat că are boala Wilson, nu știam. A zis că e ceva genetic, nu știm dacă noi o avem, urmează să ne testăm. Este foarte greu, este dureros, știind că copilul tău urmează să fie operat – și nu e o operație ușoară, este foarte grea, o recuperare foarte grea”, a declarat mama fetiței.

  Citește mai multe detalii pe Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.