Carina, o fetiță de nici trei ani cu o boală cruntă! Micuța trebuie să ajungă la Viena pentru a avea o șansă la viață

  de Andreea Daniela B. | 4 octombrie 2020, 2:18 PM | Povești despre oameni | Știri Arad

  1

  Carina este un copil a cărui copilărie a fost furată de o boală grea. Micuța este din Arad și la vârsta de nici trei ani aceasta se luptă pentru viața ei. Energică, jucăușă și prietenoasă la început, totul s-a sfâșit în momentul în care, împreună cu părinții ei, Carina a plecat în vacanță la mare.

  În urmă cu un an Carina a dat primele semne ale bolii

  Se pare că acest coșmar a început în luna august a anului 2019, când micuța era mare, în Eforie Nord, împreună cu familia ei. Acolo au apărut primele semne ale îmbolnăvirii pe care mama sa le-a observat aproape imediat. Printre acestea se regăsea și lipsa poftei de mâncare, scăderea în greutate prea bruscă, abdomenul crescut în volum, lucruri care i-au făcut pe părinți să-și pună niște semne de întrebare.

  Ajunși acasă, Carina se simțea tot mai rău

  „Am pornit spre Arad cu soțul meu și cu fetiță. Țin minte că era într-o duminică după masa când l-am sunat si i-am spus să vină acasă repede că ceva nu e în regulă cu fetița noastră. A venit și am pornit la cel mai apropiat spital, adică cel din Arad, Pediatrie 1. Am stat acolo internate două săptămâni de zile, timp în care nimeni nu mi-a confirmat exact ce are. Nici ei nu știau exact. Pe lângă toate ecografiile abdominale pe care le-am făcut, nimeni nu ne-a confirmat nimic concret despre ce ar putea fi până în momentul în care nu am facut un ecograf mai special cu o aparatură mai bună. Atunci s-a constatat exact că nu suntem pentru Arad.. ”, povestește mama Carinei.

  Au plecat la Timișoara pentru mai multe investigații

  „După două săptămâni de investigații am fost trimiși de urgență la Timișoara. Aici Carina a fost reevaluată de la zero. În urma biopsiei am aflat exact despre ce boală este vorba: NEUROBLASTOM situat în burta acesteia. Eram deja stadiul IV, cu multiple metastaze, adică foarte grav! Am stat acolo, la Terapie Intensivă o săptămână, după care am fost mutați în Secția de Oncologie, la Louis Țurcanu, urmând multe cure de chimioterapie, mai exact 14 până în prezent”.

  (Neuroblastomul este al treilea cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la copiii sub 5 ani. Incidenţa acestei forme de malignitate este de aproximativ 10 cazuri la 1 milion de copii şi este cel mai des întâlnită tumoră extracraniană solidă la nou-născuţi şi copii mici, însumând 8-10% din totalul cancerelor pediatrice. Se estimează că în America sunt 800 de noi cazuri de neuroblastom în fiecare an. Rata de supravieţuire este de 22% în România, lucru care ar putea indica o capacitate redusă a sistemului de sănătate din România de a gestiona astfel de boli complexe.)

  Oprația nu poate fi făcută la noi, este prea riscant

  „Recent ni s-a confirmat faptul că nu se poate efectua operația aici, tumora cuprinzând niște vene importante, riscurile fiind prea mari. Am hotărât să mergem mai departe, să luptăm pentru ea în continuare. Am vorbit in Viena, la AKH. Am trimis acolo toate actele necesare. Am primit un răspuns pozitiv din partea medicilor de acolo. Ei acceptă să o opereze si să îi mai ofere o șansă la viață, dar problema este că, fiind acum pe Terapie intensivă cu pneumonie severă ne împiedică puțin plecarea.. pentru că trebuia să fi plecat deja”.

  Suma de bani necesară este mult prea mare 
  Suma necesară, minim 50.000 de euro, este una foarte mare pentru familie. După cum spunea și mama Carinei, micuța se află momentan în stadiul de refacere pentru că se luptă și cu pneumonia. Plecarea a fost amânată, dar timpul poate fi folosit pentru a strânge banii.

  „Sperăm că Bunul Dumnezeu ne va ajuta să ajungem acolo cu bine, să luptăm toți pentru ea pentru că merită o șansă la viață!”, au fost cuvintele Roxanei, mama micuței.

  RO22BTRLEURCRT0276896501- EURO

  RO72BTRLRONCRT0276896501- RON

  BTRLRO22 Swift

  Titular Gărdău Roxana

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.